36836
  • Tomi613
    Hali! lenne egyolyan kérdésem,hogy több helyen olvasom hogy Pentium 5-ös konfigok eladok. Mi nevezhető annak? A többmagos 64 bites procival ellátott gépeket már lehet nevezni P5-ösnek?
  • mycso
    AGP-s kariból akármilyet belerakhatsz (max tápot kell hozzá cserélned)
  • Frigetrus
    jahm, visszetérve, abban a linkben is van 1650pro, de ebbentöbbet lehet megtudni a pro ról...
  • Frigetrus
    én a segítség topicban válaszoltam, raktam be két linket, hogy olvasd el.
    zoolee: sztem ne csak ez alapján döntsön, mert nem írta le hogy 1650ből pro-ra, vagy xt-re gonol.. nincs sok árkülönbség, úgyhogy lehet bármelyik a kettő közül
    zico87: jah, tényleg leírhatnád, hogy agp, vagy pci-e, és hogy 1650-ből xt, vagy pro...
  • bedevil
    Csak azért kérdem, mert RADEON 9600XT (256MB) videokarim van. Csak azt szeretném tudni, hogy lehet e nagyobbat belerakni és honnan lehetne azt tudni?
  • bedevil
    AGP
  • Falconer
    Pff... Biztos, hogy magadank akarsz gepet csinalni? Inkabb kerj meg vkit...
    Amugy nem az a lenyeg, hanem az, hogy PCIE vagy AGP. (A8V az AGP)
  • bedevil
    ASUS A8V Deluxe alaplapba, melyik VGA kártyát bírja? DDR, DDR2, DDR3?
  • zoolee
    Jobb a játékbeli teljesítménye....
    Nincs hozzá sok, sok fölösleges vacak amit nem használok(WI-FI,távirányító,integrált hang)..
    A másik, hogy hivatalosan csak crossfire-t tud(a p5b DH deluxe)....
    Harmadik, nem teccik a kialakítása és a raid vezérlés is csak parasztvakítás..(utállom a raid kártyákat..)

Ezzel ellentétben a striker, szép,jólmegtervezett,Nforce chipsetes,Hivatalosan tudja az SLI -t,Nem kamu a raid vazérlés,hibakereső a hátpanellen, alaplapon való indjtás,reset,CMOS clear....
    stb...stb...stb...

ँ30901#:
    Ezalapján döntsd el...
    De azt nem írtad, le, hogy AGP s vagy PCI expresses...
  • zico87
    hy egy olyan kérdésem lenne hogy ez a 2 vidikari közt gondolkozok és melyik éri meg joban ??

X1650 vagy 7600Gt mind2 ddr3-as memó árban is szinte egyező

(Tudom nemteljesen ideilő kérdés SRY)
  • mycso
    Milyen lap, milyen proci, milyen ram???
  • Gabesz amd64
    mert?
  • zoolee
    Az is szép, de többretartom a strikert...
  • Gabesz amd64
    eVga-t vennék
  • bedevil
    AMIBIOS-ban hol tudom felhúzni a processzorom???
  • zoolee
    Mitszóltok ?

Eleinte, a számításaimban egy p5b -t akartam, de aztán eszembe jutott, hogy egy nforce 680i chipsetes sokkal jobb tuningra is meg tartósabb lesz mint a pdb nomeg a fő lényeg a játékbeli teljesítmény....
    Xal egy ASUS striker extreme et gondoltam a p5b helyére...
    xal érveket kérek...
    Az árral tisztában vagyok...XD
  • zoolee
    ja sry, a 6300 nak van 7x es bocsánat.....
  • Sir Quno Jedi
    e6400 8x (de 6x-8x között tudja állítani dinamikusan pl. a P5B)
  • zoolee
    Az igaz, ott is csak a ram szab határt a tuningnak...No meg a fizikai tűrőképessék.....
    De sztem egy sima 1000 res geil DC kites rammal is menne 4 ghz ig egy kis + fesszel...
  • mycso
    Oké, csak kicsit furi volt a válaszod, ugyanis a 6300-as is orrba-szájba tuningolható.
  • zoolee
    Kitudja használni.
    De ha a procit szeretné tuningolni akkor e6400 Az 9 x es szorzóval van...
    vagy rosszultudom???
  • mycso
    ???
  • zoolee
    Kitudja, de ha tuningolni szeretnéd a procit, akkor egy 6400 as...
  • Nagy01
    Szerintetek milyen proci kell egy 8800GTS-hez? Core2 6300?Hogy 100%ban ki tudja hajtani úgy értem.
  • zico87
    A 64 bites Wint felejtsd el sztem mert nagyon kevés alkalmazás van ami 64 bites a 32 bites Vistával lehet próbálkozni de az is még.....

Egyelőre akármilyen géped van XP 4ever...még vagy fél évig sztem
  • mycso
    Nem kell még vistával, meg 64 bites vinnel foglalkozni.
    Illetve majd a vistával lehet érdemes lesz, ha megfelelő lesz a támogatottsága, bár sok embernél már most is normálisan elfut.

Az a 90k nagyon sok.
    1950prot-, olyan 40K-ért már lehet venni, 3800+ X2-t pedig 35k-ért (AM2-nél ez egy 10-essel olcsóbb) --> tehát ez 75K.
  • Hixer
    hát nem tudom, ha van javaslat, hogy mi kéne, akkor felmérem, hogy az lehetséges-e, megnéztem az x2-t és az x1950-öt ez eggyütt megvan olyan 90 környékén... hmm, szóval ha ez volna akkor erre érdemesebb felrakni egy x64-es windóz-t, vagy Vistát, hogy kihasználja vagy ez annyira nem lényeges, mert csak több bajom lesz belőle mint hasznom?
  • Hixer
    most hogy megnéztem a Catalyst nem tartotta meg a húzott beállításokat szóval alapon ennyi...
  • mycso
    Szia, azzól függ mennyit áldoznál rá.
    Proci pl.: egy x2 3600+ (bár a 939-es x2-k elég drágák)
    Vga: 7600gt esetleg x1950pro

64 bites procinál, hogy ki tudd használni a 64 bit előnyeit --> 64 bites oprendszer kell + 64 bitre írt progik (ezek még manapság elég gyerekcipőben járnak)
    A kétmagos procik is mind 64 bitesek.

Egyébként kb mennyit szánnál vga+procira?
  • CUCLI
    alapon vagy terhelve 61°-65°? :o
  • Hixer
    igen én is sejtettem, hogy nagy kavar van bennem. mi a különbség egy 64bit-es proci (vagy olyan proci ami mögött 64 áll) és egy kétmagos proci között?

VGA átlag olyan 61°-65°-on mozog

ja és ha ajálnasz vmi procit/VGAt amit beszerezhetek ezek helyett (olyan jó befektetés, bírja még de nem iszonyat drága kategóriában) megköszönném! alaplapot leírtam milyen. és köszi a gyors választ
  • zoolee
    Húzd újra a wint....
    Ha eddig nem tetted, sztem tele van szeméttel..
    Ha pedíg zsír ujj a win akkor nézd meg a VGA hőfokát.....
    Az a CPU nem 2 magosz tudtommal.(javjtsatok, ha tévedek)
    És az az x1600 pro se egy atomerőmű...Akkor már inkább egy XT...
  • Hixer
    Hello!

Tulajdonképpen kis információra és tanácsra volna szükségem reméltem ide fordulhatok.

A gépem:

Gigabyte GA-K8NF-9 (Rev. 1.x) alaplap
    AMD Athlon 64 3200+ proci
    Sapphire Radeon X1600 Pro 256 MB memória
    2048 MB RAM memória

namost én úgyhiszem, hogy nincs teljesen kihasználva a gép erőforrásilag, hiszen akárhogy is nézzük szerintem ezen a konfiguráción el kéne futnia nem fullon de nem is minimumon az NFS: Most Wanted-nek röccenésmentesen. Ahhoz képest nem tudok játszani, mert mind a Most Wanted, mind a Carbon nem látványosan de akadozik. Másnál (mármint más gépén) pedig olyan szépen, simán fut. Most például a STALKER-t szerettem volna megnézni, a GameStar pédlául Pentium 4 2.8 Ghz, 1 GB RAM és Radeon X800 XT mellé ajánlj 1280x1024-es felbontást high beállítások mellett, nekem ez már élvezhetetlen élményt nyújt egyszerűen szakadozik, levettem 1024x768- low-ra és még az effektekből is csavartam le már amit lehetett, zárt kis helyeken rendben nagyjából, de kint pláne ha jön egy ellenség megint beszaggat.

Lehet nem értek hozzá és valójában már régi a cucc, azért nem megy, nem tudom. De furcsának találom, hogy (ha jól tudom kétmagos) proci egy egész új kártyával és két giga RAM-mal, low-on se bírja a játékokat. Attól tartok, hogy szokás szerint a felhasználóval van a probléma, és nem használom ki eléggé a gépet. 32bit-es sima XP Pro van fönnt szóval nem is nagyon értek ahhoz, hogyan kéne kihasználni a dupla magot ha van, mondom én ehhez nem konyítok annyira. a grafikus kártyán a Catalyst Control Center-ben nyomtam egy optimális beállítást, kicsit megemelte a frekvenciát, de ennyi az a tuning amit képes voltam csinálni.

Tulajdonképpen csak tanács kéne, igazam van-e és én nem használom ki rendesen a gépet ezér szaggat nagyjából minden, vagy valamit ki kéne cserélni mert régi, akkor meg mit. Ha pedig én szúrom el mit tehetnék, hogy megdobjam a teljesítményt? Tanácsok, ötletek jöhetnek.
    Előre is köszi mindenkitől.
  • Macci
    Köszönöm, így fogok tenni! A melegedés nem lesz probléma, elég komoly hűtőt kapott, sőt még a memóriájára is kapott kis hűtőbordákat... ;-)
    Zalman Fatal1ty FS-v7, gyönyörű lett tőle a VGA-m...:D
  • mycso
    Óvatosan húzd, 5-10mhz-enként majd tesztelj, aztán ha hibázik akkor 1-2MHz-enként.

Ha a GPU hibázik, akkor fagyás/újraindulás esetleg lila vagy zöld kép.
    Ha a ram hibázik akkor csíkozódás, pöttyözés.

No meg néha tpizd meg a vga-t, hogy mennyire melegszik.
  • Macci
    Köszönöm a tippet!Már itt is van a progi. Következő kérdésem: meddig húzhatom? Ha túlhúzom akkor ez is leáll, mint a proci? Vagy 1x csak elfüstöl??? Nem szeretném megölni szegényt... :D
  • Crokin
    Perverz! :)

Ránts le egy omega drivert, azzal már eleve jobb teljesítményed lesz, de húzni is tudod belőle.
  • Macci
    Halihó, a ramom, sajna nem lehet húzni... :-(
    De! Vettem 1 zsír videokártyahűtőt, az ATI Radeon 9800PRo kártyámhoz, amit szintén meg akarok húzni! Kérdésem, h ehhez vmi progit használjak, vagy mivel tudnám overclockolni???
  • Crokin
    - Dinamic overclocking: Disabled

Így biztos nem állnék neki húzni
  • Danecay
    UP!