-
Hali!
Tegnap beszéltünk az ATI kártyák húzására használható programokról.
Letöltöttem a NET-ről pár progit, amit találtam.
Sajnos még nem volt túl sok időm tesztelgetni Őket, de találtam közöttük egy nagyon jó kis progit.
A neve: ATI Tray Tool
Rövidebb idő alatt találta meg a MAX GPU és MAX MEM értékeket és ami tetszik benne, hogy el lehet menteni profilokat.
Itt most arra gondolok, hogy Nekem pl. kiírta a MAX értékeket (Én azt tanácsolom, hogy külön-külön futtassátok a GPU-ra és MEM-ra) ezeket el lehet menteni egy profil fájlba. Természetesen azért biztos ami biztos a max. értékekből visszavettem egy keveset.
Aztán van olan, hogy Game profile, itt ki lehet választani pl. egy .EXE-t és a hozzá betöltendő profilt ill. azt is, hogy a kilépés után álljon vissza a default értékekre.
Én szépen csináltam is egy ilet beállítottam Neki a FEAR exe állományát. Ezután, amikor elindítom a FEAR-t, betölti a profil-t autómatikusan, felnyomja az értékeket és a jobb felső sarokban a képernyőn a gamma futása közben jelzi az FPS-t. De ezt a feauture-t ki is lehet kapcsolni, természetesen.
Ill. csináltam olyat, hogy 3D Mark progikhoz állítottam be és felírtam az értékeket húzás nélkül és húzással. Azért pár 100 ponttal megdobja az eredményeket.
Aztán még ajánlom a RedLinker c. progit, ezzel kézzel lehet állítani az értékeket és sajna nem tud ilyen profil kezelést, de arra tökéletesen jó volt, hogy ha nem hittem, hogy pl. a FEAR alatt már húzott értékekkel megy a gamma, akkor kiléptem Windows-ba (szerencsére FEAR alatt ki lehet lépni) és a RadLinker-t csak egyszerűen arra használtam, hogy megsasoljam az értékeket és valóban azt írta ki, hogy húzva van a kártya.
Az ATI Tray Tool-nak azért egy pöttyet elsőre nehézkesnek tűnhet a kezelése, de szerintem nagyon jó! Aki szeretné húzni az ATI kártyáját azoknak csak ajánlani tudom, márcsak azért is, mert szerencsére a FEAR pl. nem dobott ki a gammából, meg egyéb ilen "érdekességek" :)
Ez azonban nem űzte ki a fejemből, hogy hűde jó lenne egy X1650pro 512MB DDR3-as AGP kártya :) Most ez a tervem :)
Jah, annyit el kell mondanom, hogy Én bártan ugrottam Neki a GPU húzásnak, mert a kártyámon van aktív Zalman VGA Cooler szett. Szal akinek csak passzív hűtése van, szerintem azért csak óvatosan, meg okosan :)
Bye.