-
No, legördültem a szomszédos Internet kávézóba, hogy megírjam a fejleményeket.
1.)
Külön-külön mind1ik RAM400Mhz, lechekkoltam. Így ezzel nem lehet gond.
Viszont érdekes észrevétel, amit nem teljesen értek, de az is elképzelhető, hogy ez így talán még jobb is?!
Szóval ha 1db DDR400Mhz van a gépben, akkor a
Memory Clock = 200Mhz
Az egyéb memória értékeket nem írom ki, mármint a megnevezést, mert fejből nem tudom :( csak a sorrendet írom, ahogyan pl. az Everest-ben is van:
3-4-3-8
V.mi ilyesmi. Fuck! Készülnöm kellett volna, a rákba!
De hüle vagy Zoli :(
Na, mind1, vmi hasonló. Ígérem hétfőre megnézem melyik mi.
Ha bent van mind a 2db DDR400Mhz és ott, ahol DDR400-on kellene működnie, legalábbis alaplap Manual szerint.
No, ebben az esetben, ahogyan már írtam csak 333Mhz-et ír ki, de a BIOS-ban ez változik:
Memory Clock = 166Mhz
Ezt az AMI BIOS-ban én nem tudom állítani, mert inaktív, szürke.
Azonban a fenti 4es értéke és változik, ha jól emléxem így:
3-3-3-7
Ez szerintem gyorsabb memória működést jelent, vagyis jelenthet.
(ha Everest-ben megnézem)
No, aztán ezeket az értéketet még tudom tuningolni és a következő értékekkel 2,5-2-2-6 teljesen stabilan működik a gép és szintén Everest Ultimate Edition szerint elég jó kis memória értékeket kapok.
Ha ennél is lejebb veszem, akkor vagy nem indul a gép, de szerencsére itt már nem kell manuális CMOS clear, ha elcrash-el a gép, vagy nem lesz jelentősen gyorsabb pl. a memória késleltetés, stb...
Azt még nem prószáltam, hogy erre pl. ráteszek egy 10%-os AI OverClock-ot, vagy nVidia nTune profilt. De mint AMD-snek :) ezeket is ki kell prószálnom.
Mindenesetre, amivel most játszok, mert egyszerűen jobb gammával régen nem találkoztam az a F.E.A.R.
A graf kártya "gyengeségét" kivéve mindent fel tudok tolni Max-ra, egyedül a Max textúrát jelzi veszéllyel, de ez is graf kártya hiba, ill. a 4x FSAA ami már újra megfogja a folyamatos játékot. Ellenben minden más Feature-t fel tudok nyomni és Én most ennél komplex-ebb és HW zabáló FPS-t nem igazán ismerek, ja csak a F.E.A.R. Extraction Point-ot :)
Már többedszerre tolom végig, 1xerűen nem tudom megunni, szerintem annyira király :)
Mindenesetre a STALKER-t már v.mi keggyetlen módon várom :) No, addigra jó lenne a GPU-t is lecserélni :) Akkor majd az lesz az aktuális kérdésem, hogy milyen ATI-t is vegyek :) Mert az biztos, hogy ATI lesz az AMD - ATI összefonódás miatt.
Bocsi a hosszú és nem teljesen idevágó epilógusért.
Bye, KranaZoli.