Kízeleg a szavazás - IGEN vagy NEM?
avagy itt van május elseje, jajj mi lesz? :)
  • Punker
    #829
    "Az török áfium ellen való orvosság
    Előfordulhat, hogy a törökök többé nem kábítanak bennünket káprázatos blöffjeikkel az online pókertermekben, mert nemrég olyan törvényt fogadtak el Törökországban, amely tiltja az illetlen műsorok sugárzását és az internetes szerencsejátékot. A törvény nem teljes ostobaság, mert a gyermekek zaklatásával kapcsolatos cikkelyeket is tartalmaz.

    Törökországban már korábban is létezett törvény a cenzúrával kapcsolatban, ennek egy kiegészítését szavazták most meg. Az új jogszabály, amellett, hogy lehetővé teszi az internetes pókertermek letiltását, megengedi azoknak a honlapok blokkolását vagy cenzúrázását, amelyek „rossz hírét keltik a török népnek, a köztársaságnak, az állam szerveinek és szervezeteinek”.

    A törvény nem csupán a honlap letiltásáról rendelkezik, hanem a tartalomért felelős emberek börtönbüntetéséről is (persze csak amennyiben azonosíthatóak és lehetséges őket megtalálni): hat hónaptól háromévig terjedő szabadságvesztést kaphatnak. Tehát ezentúl az internetes pókertermek tulajdonosai jobban teszik, ha az Amerikai Egyesült Államok mellett Törökországot is kihagyják nyaralási terveikből.

    A hír hallatán felmerül egy politikai kérdés is: Törökország hogy a csudába képzeli, hogy valaha is megkapja a hőn áhított európai uniós tagságot, ha ilyen törvényeket hoz?"