zene, hírek, egyebek
  • joeperry
    "nem tom mi kivetni valót találtál benne"

Csak ötletszerűen:

- AFD: Valóban az első nagylemez, de nem a csapat első kiadványa. Az az 1986 decemberében kiadott Live !?*@ Like A Suicide c. négydalos EP volt (ez a 4 dal alkotja a Lies első felét). És ne feledkezzünk meg az AFD-vel nagyjából egyidőben, Japánban kiadott Live From The Jungle EP-ről sem. Azt is tegyük hozzá, hogy a megjelenésekor nem volt túlzottan népszerű, megrekedt valahol 200.000 példány környékén, majd miután az MTV műsorra tűzte a WTTJ klipjét, akkor emelkedett az egekbe.
    - Lies: A "sok" feldolgozás egészen pontosan kettő darab. Csak hogy tisztázzuk.
    - OIAM: Axl-t sosem börtönözték be miatta, nem tudom, honnan szedted ezt a hülyeséget. A közönség reakciója miatt két előadás után levették a műsorról, mert Axl nem akart nézőtéri balhét miatta. Ezenkívül a lemez későbbi kiadásain elhelyezett egy bocsánatkérő írást is a borítón a szöveg miatt (de arra például sosem volt hajlandó, hogy lekerüljön a CD-ről vagy cenzúrázzák a szövegét).
    - UYI: Egy feketeöves rajongótól egy "hú, ez milyen jó" elég halványnak tűnik nekem...
    - TSI?: Nagyjából igazad van, jórészt kedvenc dalok jammelgetéséből nőtte ki magát a lemez, néhányat demóként már korábban is rögzítettek, de a Look At Your Game Girl például egy Charles Manson dal feldolgozása, ami egyszerűen megtetszett Axl-nak (volt emiatt is tiltakozás rendesen).
    - Greatest Hits: Nem Axl-nak fogyott el a pénze, hanem a kiadó sokallta a Chinese Democracy-ba beleölt összegeket, és kompenzálásként hozta ki a lemezt. Axl ugyanúgy tiltakozott ellene, mint Slash-ék, de végül nem tudták megakadályozni a megjelenést. Ebből kifolyólag nem is a GN'R rakta azt össze, hanem maga a kiadó. Abban egyetértünk, hogy szarul csinálták.
    - Chinese Democracy: NEM a valaha volt legdrágább album, az tudomásom szerint Jacko 2001-es lemeze (30 milla), de nem kizárt, hogy készült ennél költségesebb is. Hogy megjelenik-e valaha, az jó kérdés, a nemrég kiszivárgott stúdióminőségű dalok alapján nagyon remélem, hogy idén végre összehozzák. Hallgasd meg őket, ha még nem tetted, mestermű mind.

Szóval ezért ajánlottam, hogy a következő "okítás" előtt járj utána jobban a dolgoknak.