Írd le ide azokat a reklámokat amik idedesítőek vagy dühítőek szerinted...
  • SpaceNinja88
    #1394
    No, kérem, tartom a szavamat és írok egy személyes véleménykifejtést azokról a reklámokról, amelyek eszembe jutnak. Ha esetleg valamelyike(ke)t kifelejtettem, csak szóljatok, hozzácsapom utólag.

    No, kezdeném napjaink uzsorásbankjával, a Providenttel.
    Ennek a cégnek nem egy reklámja van, hanem több is, csak egy sémára épülnek; az első fele tér el némileg. Ha jól emlékszem, van egy ruhanövősdi (Nőnek a gyerekek?), a TV-nézős (ennek a szövegére nem emlékszem), a karácsonyos, a mikrós, a számlás, és még biztos, hogy van, csak nem nagyon töltöm időmet TV-zéssel. Ezeket is úgy látom-hallom, hogy apám TV-jét látom (valamennyire) miközben bent vagyok a szobában.
    Szóval kezdődik a szituáció, és rájön igen tisztelt Baltaarcú Apa (ahogy én hívom), hogy 'jaj kell $', és nem ám hogy a barátait hívja, áháháh, neeeeem, a Providentet kell hívni! Ebbe aztán van logika, mint a fenekemben. És akkor egyből jön a nőcske, és adja is a pénzt - ha összeadnánk, mennyi hitelt vett fel Baltaarcú Apa, akkor már rég többezermilliárdos adóssága lenne - és persze B.A. úgy néz, hogy 'Iiiigen, látjátok? Bekerülünk szépen az eladósodási spirálba, amiből ükükükükükükunokáink se fognak kimászni!' A két gyerek a háttérben le se szarja, hogy a jövőjüknek annyi, meg egy bambi; a feleség úgy néz rá, hogy 'óóóó, de szeretnék veled kúrni ma este', a nőcske meg 'Ez aaaaz, még egy balfasz, még több prémium'.
    Valamikor volt régebben beszédes változata, amikor Baltaarcú Apával beszélt a felesége, hogy 'Honnan van az az új mikróóóóóó?' - vagy hogy volt az a szöveg... mindegy, nem lényeges, szerintem.
    És utána jön a fehér hátteres rész, fent a logóval, bal oldalon a nővel, jobb oldalon a telefonszámmal, és lent a 0.05ös betűméretű szöveggel.
    Most már nem írják ki nagy betűkkel a THM-et (ami 227-437%), hanem már elhadarja a bemondó.
    És most idézek a websitejukról:
    "A Provident segítségével gyorsan és egyszerűen juthat kölcsönhöz.

    Kölcsönök 30 000 - 200 000 Ft-ig, 26, 40 vagy 54 hetes futamidőre
    (megjegyzés: uzsorás cég, nemde?)
    * A lehető legrövidebb idő alatt készpénzhez juthat, sorban állás nélkül
    * A kölcsönt bármilyen célra igényelheti
    * A törlesztőrészlet a futamidő alatt nem változik
    * Nincsenek váratlan költségek
    * A kölcsön összegét személyes igényeihez és lehetőségeihez igazítjuk
    * Heti törlesztés az Önnek megfelelő időpontban, kényelmesen, az otthonában"

    No kérem. Első pont a csali, a sok öreg nyanya ennek dől be, meg a hülye nőnek a reklámból. Második dettó. Harmadik pont: oké, nem változik, de utánaszámolva kiderül, hogy hülyére veszi az ennek bedőlőket. Negyediket nem kommentálom. Ötödik azt jelenti: annyit kapsz, amennyit kinézünk belőled! Hatodik, utolsó pont: na ezért is mondom, hogy uzsorások.

    Holy F-ing god, ennyit írtam EGY REKLÁMRA!?

    Tudjátok mit? Valaki írjon egy reklámot, azt is így kivesézem, és így a Jarral jól jár! D: