Magyar Foci
  • rooney8
    én nem szoktam ilyen károgó lenni, meg általában megértem mindkét fél álláspontját, most is inkább a stílus az, ami nem tetszik.

mit mondjanak a konyhai munkások? a pokolban hűvösebb van, mint nyáron - főleg ilyen kánikulában - egy konyhán.
    mit mondjanak az útépítők? nem csak a nap tűz rájuk, de még a forró aszfalt is önti magából a forróságot.
    mit mondjanak az építőiparban dolgozók (nyilván olyan melóknál, mikor még nem áll az épület).
    mit mondjanak azok a sofőrök, akiknek nincs klíma az autójukban? (jó oké, annyiban könnyebb nekik, hogy "árnyékban" vannak és ülnek).
    és hogy legyen egy nem átlagos meló is: mit mondjanak a filmiparban tevékenykedő emberek, akik előkészítik a forgatásra a külső helyszínt (világosítók, hangtechnikusok, operatőrök, kameramanok és még sorolhatnám a több tucat embert, aki egy forgatáson dolgozik)? és ők sem 10 percig vannak a helyszínen, mert rohadt sok idő egy jelenetet beállítani.

szóval értem én, hogy szar lehet 40 fokban a tűző napon rúgni a bőrt, és azt is értem, hogy simán lehetne estére is rakni a mérkőzést, de akkor most minden ember akadjon ki, aki a szabadban dolgozik (és/vagy olyan helyen, ahol elviselhetetlen a meleg) ilyen időben?
    és akkor a sablon "ennyi pénzért ne sírjon a szád" típusú megközelítést nem is hozom fel, mert egyrészt ha megnézzük a top labdarúgást és a mi labdarúgásunkat, akkor nem csak a színvonalban, de a fizetésekben is van legalább akkora különbség. persze ez megint egy másik kérdés, hogy a "semmire" kapnak ennyi pénzt, miközben a munkás ember meg megszakad a sok melóban és minimálbért kap. itt is van pro és kontra, de ebbe most inkább ne menjünk bele.
    szóval csak ezt a kirohanást nem értem igazából.