A Black Isle új RPG-je
-
selwik #277 Szóval...
Nem törődtem az olvasottakkal, csak kipróbáltam. Legelső benyomás: 2003-ban elég gáz, hogy csak ekkora felbontásban lehet egy játékot játszani, ráadásul ehhez képest meglehetősen magas a gépigénye, no comment.
A bevezetősztori, + világkép elég harmatos, nem tudom miért kell földi dolgokat erőltetni, miért nem egy fantasy-világban játszódik? Valahogy nem tudom átérezni a hangulatot úgy, hogy a középkori Barcelona falai alatt goblinokkal matekolok...
A mozgások tényleg érdekesek, bár ez valóban nem mérvadó egy ilyen játéknál.
Ami már jobban zavar: nem lehet eltüntetni a kezelőfelületet, végig ott terpeszkedik a fél képernyőn. Ráadásul elég zavarosan néz ki, bár lehet ehhez is hozzászokom pár nap alatt. A karaktergenerálás is elég egyszerű, nem igazán lehet egyéni, árnyalt karaktert készíteni, nincsenek karakterképek, csak a frizurát, és a felsőruházatot lehet megváltoztatni.
Van egy olyan érzésem nem lehet egy hosszú játék, a kezdő jelenet után már szintet is léptem:)) Szal aki BG-szerű, keservesen megkűzdött xp-kre vágyik azt ki kell ábrándítsam. A szintlépés mibenléte egyelőre homályos a számomra, egyszerűen nem jöttem rá hol lehet szétosztani a kapott pontokat, ha valaki rájött kérem közölje velem is:))
Egy szó, mint száz: én a fejlesztők helyében ücsörögtem volna még egy kicsit a játékon. Vagy mondjuk kiadtam volna a Baldur's Gate előtt, merthogy az a játék magasan lekörözi ezt a 2003-as remekművet.
Asszem megyek és előveszem az IWD2-t...