| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
VO101 tvr #3383 "Ha jobban megnezted volna, latnad, hogy minden olyan beallitashoz, amit mertekegysegfuggoen kell allitani, pontosan oda is van irva az ertek."
Nem tudom, mikre gondolsz, de számos alapvető beállításnál nem szerepel valós érték. A legszembetűnőbb a lengéscsillapítás esetén. De a stabilizátoroknál sincs érték.
A rugó, lengéscsillapító és stabilizátorok harmonikus együttműködését vakon kattingatva nem lehet kitalálni, ez biztos. Láttam már versenyautót, tudom, hogy ott jellemzően az +/- klikkek férnek el egy állítható lengéscsillapítón. De ezekhez a 'klikkekhez' nyilván tartoznak valós csillapítási értékek, amit egy gyár (pl Koni) méréseket követően rendelkezésre tud bocsájtani. Ha ezek nincsenek tudatosan összehangolva, akkor megette a fene az egész setup-ot... Az eredmény a jellemzően StarMazdánál látható pattogó első kerekű alien...
A Bump gap értékeit is úgy kell kifikázni, nem kevés kört, időt, replay nézegetést rááldozva, különös tekintettel az itt szereplő negatív értékekre. Ráadásul a grafikai engine nem is biztos, hogy teljesen követi a fizikai engine értékeit.
Az aero állítási lehetőségek is csak oda vannak lökve... Egy mai korszerű versenyautót nyilván szélcsatornáztak a fejlesztés során és az ottani mérésekből adódnak a nK-ban látható leszorítóerőnagyság és annak egyensúlyt befolyásoló eloszlása.