4108

| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
Az ezeréves Viper Racing magyarázta el az egészet a legjobban szvsz...láthatóan, érthetően, és még hallhatóan is.
összetartás-széttartás, túl-alulkormányozottágba hajló beállítások, és pl. a laza rugók érzékeltetése is példamutató volt.. -
Pedig sztem is gáz a setup felhasználhatósága.
Sztem olyan hülyeség hogy mérnököket akarnak képezni versenyzők helyett a szimek...viszont ahhoz meg kevés ez az infó...a leírás is, ha van.
Ez a jelenlegi setup pont arra jó hogy lefelezze a jó érzékkel bíró szimeseket, az egyik az lesz aki vagy megtanulja, a másik meg az aki tudja hogy meg kellene tanulni, de nem érdekli.
..és sztem a másodiknak van igaza...ezek az infók amik a szimek setup lehetőségeikből jönnek, azok olyanok mint általában a szimek megoldásai szükségszerűen félmegoldások...nagyjából képbe lehet kerülni hogy mi ez meg mi az...és ez jó, de kikerülve egy versenyautó felfüggesztéséhez, ez az egész javarészt használhatatlan, teljesen más az élet...pont annyira más hogy szükségtelenné tegye ezeket a nagyon komolynak látszó, és az elszántaknak előnyt biztosító jelenlegi beállítási katyvaszt.
Egy F1-s autó beállításaihoz akkor is hülye lesz a szimes, ha 10oldalas beállításokat kell összefüggéseiben bütykölnie...és teszi ezt esetleg eredményesen is az adott játékban.
Tök mindegy az egész....elég nagy parasztvakítás sztem (csak pont annyira amennyire használható az életben), és kicsit káros is mert nem ez lenne a lényeg a szimezésben,...kell tudás a beállításokhoz, de ennyire soha nincs elengedve a versenyző keze, és soha nem kap ekkora szabadságot sokezer euro-s cuccok 'állítgatásához..'
Teszem hozzá nem is kell, mert nem az a dolga....ez nem segíti hozzá az érzések tolmácsolásához a mérnöke felé...ami viszont a dolga, nem megmondani kell a mérnöknek hogy mit csináljon, hanem közvetíteni a benyomásait.
Ezt kellene a szimeknek is tanítania. -
Termeszetesen, minden klikkhez tartozik, tartozhat szamszeru, mertekegyseges ertek. De szerintem, a versenyzo es a beallitas szempontjabol hasznalhatobb, logikusabb a gyarilag beallitott klikkelos megoldas. Ha epitett cucc es van lehetoseg cserelni, akkor majd a mernok ranez a pontos mert ertekekre, es az alapjan hasznal egy masik fajta alkatreszt.
Bar fingom sincs a versenyautozasrol, de tippem szerint, a bellitasoknal, tesztkoroknel a pilota es a mernoke valszeg nem N/m/s ertekekben tarsalognak a lengescsillapitokrol es az aktualis ertekukrol, es nem azokat az ertekeket jegyzik meg:)
Szerintem, a stabilizatoroknal sem a mertekegyseges ertekeket tertjak szamon, hanem a megoldastol, fajtatol, tipustol, mukodestol fuggoen a hosszusagat, vastagsagat, atmerojet, felfogatasat stb. De erre is igaz, hogy ezeknek is van pontos adata, es legeloszor nem vakon teszik be,hanem vegeznek elotte egy-ket szamitast;) De allitas szempontjabol mar tokeletes az adott, egyeszeusitett megoldas.
De azert erdemes az autotipusokat is kulonvalasztani, mert nem mindegy, hogy egy kavedaralot akarunk beallitani, ahol csak a guminyomashoz lehet piszklani, vagy egy CC/F1-et amihez fel tucat ember kell, tobb kepernyos adattal;)
Az hogy a jatekokban milyenek a megoldasok, az mar mas kerdes. De mig a programok probalnak minnnel tobb valos erteket szamolni, azokhoz beallitast biztositani, mindenki elvarja, hogy minnel jobb, reszletesebb, valosaghubb legyen, es amig a valos autokat tucatnyi tanult mernok piszkalja, tonnanyi kapott adat alapjan, addig senki ne varja el, hogy majd a jatekban, otthon ulve, szinte nulla ismerettel, nehany kattintassal megoldja ugyanazt nehany perc alatt;)
De igazabol, mindegyik programhoz letezik valamilyen szintu telemetria program. Jobb, rosszabb. Egy bizonyos autoszint fellett, mar nelkulonozhetetlen a hasznalatuk. Lehetetlen annyi erteket (legyen az klikk vagy pontos mertekegyseges ertek) es foleg az osszefuggeseiket ranezesre megallapitani.
Az hogy melyik program mennyire korrekt es pontos a szamitasban, a megjelenitesben, a kikuldott adatokban, az passz;)
De aki komolyan gondolja, komolyabb autokkal, es sajat setup-ot szeretne, annak sajnos ra kell szannia az idot. Olyan lehetoseg nincs, nem is lesz, hogy full extras adatokat mutassanak szamokkal, mertekegysegekkel, osszefuggesek tucatjaval, de ennek ellenere barki, nehany perc alatt bealllithassa a cuccost;)
-
VO101 tvr #3383 "Ha jobban megnezted volna, latnad, hogy minden olyan beallitashoz, amit mertekegysegfuggoen kell allitani, pontosan oda is van irva az ertek."
Nem tudom, mikre gondolsz, de számos alapvető beállításnál nem szerepel valós érték. A legszembetűnőbb a lengéscsillapítás esetén. De a stabilizátoroknál sincs érték.
A rugó, lengéscsillapító és stabilizátorok harmonikus együttműködését vakon kattingatva nem lehet kitalálni, ez biztos. Láttam már versenyautót, tudom, hogy ott jellemzően az +/- klikkek férnek el egy állítható lengéscsillapítón. De ezekhez a 'klikkekhez' nyilván tartoznak valós csillapítási értékek, amit egy gyár (pl Koni) méréseket követően rendelkezésre tud bocsájtani. Ha ezek nincsenek tudatosan összehangolva, akkor megette a fene az egész setup-ot... Az eredmény a jellemzően StarMazdánál látható pattogó első kerekű alien...
A Bump gap értékeit is úgy kell kifikázni, nem kevés kört, időt, replay nézegetést rááldozva, különös tekintettel az itt szereplő negatív értékekre. Ráadásul a grafikai engine nem is biztos, hogy teljesen követi a fizikai engine értékeit.
Az aero állítási lehetőségek is csak oda vannak lökve... Egy mai korszerű versenyautót nyilván szélcsatornáztak a fejlesztés során és az ottani mérésekből adódnak a nK-ban látható leszorítóerőnagyság és annak egyensúlyt befolyásoló eloszlása. -
-
Hogyne tudnál, nekem az a két legalapvetőbb funkció, a balra/jobbra nézés van a legelérhetőbb helyre állítva a kormányomon. Amúgy meg tudni kell, hogy hol van az ellenfél.
Ha mondjuk a féktáv előtt mögötted van, majd a kanyarban nem látod se a tükörben se magad előtt akkor 99.9%, hogy melletted van, és 0.1%, hogy benézte a féktávot és a kavicságyban pihen. -
santibi #3380 
-
Hat az annyira nem rossz, mert szimbe nem tudsz a fejeddel oldalra nezni hogy lasd merre van az ellenfel -
"An indicator of opponents behind you, like F1 2010 will be developed?
It is something we are looking into. It would be quite a big change for the entire netKar PRO's ideology so we'll see if some kind of visual indicators will appear as HUD. Personally I like the idea."
Ez azt jelenti, hogy olyat akar belerakni, hogy egy ilyen nyíl jelzi, hogy hol van mögötted, van melletted az ellenfél??? Ha ezt megcsinálja és nem lehet a szerveren force off-ra rakni akkor többet nem játszok nk-val az *urva élet. -
Friss Kunos interju, erdekessegekkel: exclusive-kunos-talks-about-future-netkar-pro
Mar az elejen jo (rallys kerdes), ahol irja, hogy igazabol minden lehetseges, meg tudna csinalni ami kell, csak egyszeruen a palyakkal van gond, ami nem megy (nem irja, de tuti hogy idohiany, kapacitas). -
Egy komoly, reszletes leiras valoban hianyzik, grafikonokkal, tablazatokkal, rajzokkal, de az meg nem sokat javitana a helyzeten. Egy bzonyos szint felett, mar mindegy:)
Tetszik, nem tetszik, az iRacing ezt az iranyt kepviseli, minden egyes, a valo eletben is letezo, allithato alkatreszre kiterjedo szamitasok, alllitasi lehetosegek, korlatozasok.
Szerintem, semmi kulonleges nincs benne.
Az alap nKP-t figyelembe veve, ugyanaz a stilus (elvileg, allitolag). A 4 alap auton latszik (F1600, F1800, F2000, F3), melyek az alap allitasok, melyiken mi valtozik, bovul.
Ha az iR-rel osszeveted az ilyen szintu autokkal (Skip Barber, esetleg Star Mazda), ott sem tudsz sokkal tobbet allitani. A Skippy-n talan kettot (guminyomas, elso tavtartok). Ennyi.
Atlag user-kent, max az elso 4-6 auto hasznalhato, setup-olhato, azutan mar komolyab ismeretek kellenek;)
Persze, lehetne csinalni Codies/NFS szintu csuszkakat: alul/tulkormanyzottsag, gyorsulas, vegsebesseg, leszorito ero aztan ennyi;)
Lehetne autonkent leirasokat, helpeket, grafikonokat, diagrammokat is csinalni, de egy bizonyos szint felett, amr olyan szinten bonyolult es osszetett, hogy csak kaosz lenne belole;) Amugy az osszefuggeseket, "eeredmenyeke" jelenleg is kiirja, csak hat szamokkal, ertekkel, mertekegysegekkel.
hasonloan az nKP-hez, itt is realtime szamolja az osszefuggo dolgokat (hasmagassag, camber, caster, leszorito ero, vegsebesseg stb.). -
Ha jobban megnezted volna, latnad, hogy minden olyan beallitashoz, amit mertekegysegfuggoen kell allitani, pontosan oda is van irva az ertek. Ahol click van, ott az alkatresz fix, nem mertekgyesegeket tartanak "fejben", hanem az allitas merteket. Pl. a motoron sem fokokban merem, hogy eppen mennyit feszitettem a lancon, hanem ott van az allito reszen a tarcsa, egysegenkent bejelolve, fulezve, recezve, riccelve, fokazva, igy tudom, hogy jelenleg 3 kattintason all, es van meg 2 le es 3 fel. -
Van leírás, amiben minden benne van gyakorlatilag. -
az iracing setup része amúgy nagy rakás fos szerintem. és miért? mert kevesen tudnak jól setupolni. csinálnak itt mindenféle iskolát meg anyámkinja, vezetésteknika meg minden, de mi a francnak? a setup részt kéne felturbózni szépen, grafikonokkal, diagramokkal, és rajzokkal, hogy mégis mivel mit állítok, sőt, ha rávinném az egeret autótipusonként máshogy leírná mit és hogy. tudom ettől még összetett meg minden, meg lehet és valószinú, hogy tényleg ez a legjobb, de szerintem az egyik leghasználhatatlanabb is átlaguserként nézve. -
kicsit off
Abarth fun :D
-
LESCO #3371 Lehet, hogy fakocka az iRacinghez képest, de legalább van valami értelme...
Az iRacing ragaszkodik ehhez a "click" meg hasonló hülyeségekhez, amitől olyan játék fílingje lesz a dolognak. Miért nem lehet odaírni egy rohadt mértékegységet? Vagy nem tanultak fizikát?
Vagy esetleg kiderülne, hogy az engine már annyira öreg, hogy a szimuláció eléggé eltávolodott a valóságtól? -
Vagy a Caster csapszegdőlést is jelent, annak is hívják. De van egy fasza magyar leírásom is erről. Ha érdekel valakit, linkelhetem. -
Csak ugy, osszehasonlitas keppen, hogy lasd mennyire "egyszeru" az nKP-ben a setup, itt az iRacing-es:)
- iRacing_FW31_Setups_01.jpg
- iRacing_FW31_Setups_02.jpg
- iRacing_FW31_Setups_03.jpg
- iRacing_FW31_Setups_04.jpg -
Megneztem a setup elnevezeseket, es semmi kulonoset nem lattam bennuk, ugyanazok mint mashol;)
Nezz meg egy iRacing setup reszt;) Pl. F1, ChampCar vagy NASCAR autoet;) Na az mar expert:D Az rF, LFS, nKP setup fakocka ahoz kepest;D -
En sem ertek igazan hozza;:)
De multkor mar meg lett emlitve, hogy a Caster-t altalaban Utanfutasnak illik hivni, es a Caster/Toe resznel forditva vannak az elojelek;) -
Itt elkezdtem csinálgatni egyet, de azt mondja alex, hogy van benne hiba. -
Nem gond, felrakom majd csak erdekelt hogy miert annyira fontos , nincs valami setupolas segedlet mert ebbe a jatekba meg az elnevezesek is masok mint pl. az rFactorba es legtobb dologrol azt se tudom hogy micsoda :D mondjuk rfactorba se vagyok valami nagy setupos -
Elkezdték saját kezűleg Imolát a Radiator Springesek.
-
Nem mindenki. Kunos biztos szereti, mert nem tesz tesz semmit ellene, hogy jo legyen;) -
A verseny napon újraindítjuk, mert pár dolgot át kell állítani. Ha nem tudsz letölteni, egy kb 3megás programot akkor neked nem kell megjelenni az "eligazításon". De a szerveren légyszives ne kérdezgess hülyeségeket, hogy akkor most mi az a repülőrajt, meg mennyi benya kell, mert ahogy írtam, nagyon szar a beépített chat és mindenki utalja hasznalni. -
nem megy nonstop a szerver? En ma is a szerveren teszteltem:) -
Mivel a játék beépített chat-e elég ratyi itt gyűlünk össze beszélgetni illetve pár fontos dolgot átbeszélni. aki nincs ott nem tudja mikor indul pontosan a szeró, így lekésheti az időmérőt, mert a szeró indításától 5 perc és kezdődik. -
Nah mentem par kort, nagyon elvezetes:) Team Speak kotelezo ? Mi az a futam elotti eligazitas?:P -
Aktiváltalak. Ebben a fórumban találod a jelentkezés részleteit. -
Regiztem az oldalra, mikorra varhato hogy elfogadjak a regizesemet? Gondolom ha elfogadjak megkapom a szerverhez a jelszot ;) (amugy nagyon sz*r hogy nem tudom modositni a hozzaszolasomat) -
Es tesztelni fel lehet menni a szerverre? vagy hogy mukodik ez? Most toltom a Netkart -
Hat azt kiprobalnam de kellene elotte sokat gyakoroljak:)
Ez az? -
Indulsz az igyenes demoval az ingyenes bajnoksagban, nyersz es/vagy jo helyezest ersz el (reszletek a weboldalon:P), es nyerhetsz egy nKP peldanyt;) -
Hogy lehet nyerni?:) -
Hát ha előbb jöttél volna akkor lett volna esélyed nyerni teljes játékot. Bár ha Kunos betartja, hogy ad 3 licencet akkor összesen 5 nyeremény lesz, így még akár meg is nyerhetsz egyet. -
Nem, ingyenes a szerver.
http://www.netkar.hu/ -
Mert engem csak az online erdekelne -
Es akkor fizetos szervereken szoktatok jatszani ? -
Roviden fogalmazva, az online rendszer semmilyen:)
Termeszetesen van, de minimalis, szinte nulla free serverekkel (de ami van, az korrekt), es Magyar Bajnoksag kezdemenyezessel. -
De milyen az online rendszer? Olyan mint rFactorba hogy vannak ligak es felmesz a szerverjukre vagy mint iRacingba hogy vannak ismeretlen emberrekkel versenyek ?