Knights & Merchants 2
-
Az 5. pálya nem építkezős, hanem adott egységgel szét kell verni az ellenség fosztogató egységeit. Ez nem is lenne gond, de van egy dombtető néhány nyilassal, akik elkezdik lőni a főraktárt. Ha az elpusztul, akkor vesztettél.
Lenyomva az ellent, elindultam a dombtetőre, aminek bejárata elég messze van. Még ez sem lenne gond, de a szűk kanyont, egy rakás ellenséges gyalogos védi. Mire ezeket lepofozod már szét is lőtték a raktárat.
Én egy gyalogos egységet a kanyon szélén megindítottam és erre rávetette magát mindhárom ellenséges egység. Ekkor 4 lovasomat éppen csak, hogy el tudtam küldeni a hadakozók mellett, hogy ők ne bocsátkozzanak kűzdelembe, mert akkor mindennek vége. A 4 lovas még időben odaért a nyilasokhoz, akiket szépen lekaszabolnak. Győzelem!
A 6. pálya elején vagyok és máris nagyon kemény. Bal felső sarokban van a raktáram, meg 3 kőműves és néhány jobbágy. Sima építkezős lenne, de a térkép közepén van még egy raktár, színültig remek cucokkal, tele fémfegyverekkel 30 és 40-es nagyságrendben. Ezt a raktárt viszont az első perctől támadják és meg kell védeni az adott számú katonaságommal, mivel még nem tudok újakat készíteni. Két nagy rohamot már visszavertem (cirka 4 perc telt még el a játékból) ahol a 2. rohamban már fémvértezetes katonák jöttek az én börvértes katonáim ellen.
Még ez sem lett volna gond, de egy lovasbaltás csapat közben megtámadta a felső raktáramat és pillanatok alatt szétverte. Vége. Kezdhetem valamelyik mentésemtől, de nem nagyon tudok katonákat nélkülözni a középső raktártól és még ha mindkét helyen vissza is verném a támadókat, már alíg maradna katonám az esetleges további rohamokhoz.
A középső raktárból rengeteg katonát tudnék kiképezni, de ahhoz először utat kellene építeni, az meg biztos beletelne egy jó 20 percbe (ha nem többe), ha elég lenne egyáltalán a kő és nem kellene először még kőfejtőket, meg még ki tudja miket építenem.
Szóval dögnehéz pálya, mondhatni Imposible Mission :-)