2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
-
Én június 20-án cseréltem le az ADSL-t kábelnetre. Az ok egyszerű volt, emelték az előfizetés árát. Sokkal olcsóbban jövök ki a kábelnetnél, mint az ADSL-el. Amikor eldötöttem, hogy váltok még nem tudtam, hogy ennyire jól döntöttem, ugyanis kb. június 10. óta esténként 18:30 -tól elkezdett lassulni a net annyira, hogy weboldalt se lehetett megnyitni és outlook expressel se tudtam a leveleimet leszedni. Telefonáltam a szolgáltatómmal és közölte, hogy valami gubi lehet a T hálózatában, ír nekik hibajelentést... ez általában 10 percen belül meg is oldotta a problémát. De amint ez mindennapossá vált, már kicsit untam, hogy annyi majdnem a telefonszámla, mint a net havidíja. júni 18. estétől szinte egész nap használhatatlan volt a net, lassú volt majd szakadt és nem engedett be vagy "a távoli kiszolgáló nem válaszolt" vagy a "hozzáférés meg lett tagadva mert..." üzenettel.
Gondoltam nem telefonálok, mert majdcsak megjavul hamarosan... hát nem javult meg, 20-án elegem lett és felhívtam őket megint. Ekkor lestem azon, amit az ügyfélszolgálatos mondott - externetes netem volt - amikor kérdeztem hogy miért használhatatlan napok óta a válasza ez volt:
"Mert sokan használják a netet" - azt hittem kifekszek, mondom és ez mindennapos lesz?
Válasza:
"Igen, sajnos az ön központját nagyon sokan használják, ezért valószínű lesz rendszeresen a lassulás" - na mondom akkor majd remélem az emelt havidíjat szépen lecsökkentik nekem kb 0 ft-ra mert használhatatlan volt.
Meg is néztem a sebességemet a speedtest.net -en, hát mit ne mondjak aranyos volt, kb 15 perc volt mire eljutottam oda, amit a kép ábrázol:
Hozzáteszem 4mbites netet fizetek, ami napokon át ilyen sebességgel ment... ez még a "minimum garantált" alatt van jóval.
Hálisten 20-án bekötötték a kábelnetet, ami 1500Ft-tal olcsóbb, mint a fent említett ADSL és 4mbit helyett 10mbit....