Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • Stormreaver
    Vettem tegnap egy új "wide" monitort (Samsung 226 BW) és ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:
    Egyrészt képfirssítés 60 Hz és mindenképpen annyi, akármit is próbálok csinálni. Korábbi LCD-s monitoromnál (+amit a munkahelyemen használok, azon is) ez 75 Hz volt, így gondoltam most is annyit állítok be neki. A Catalyst Control Centre szerint a "Maximum reported refresh rate" az 75 Hz és a Windows Display / Advanced Settings / Moitor alatt ha kiveszem a pipát a "Hide modes that this monitor can not display" elől, akkor már választható is a 75 Hz (ha a pipa ott van, akkor csak 60 Hz -et enged választani), viszont hiába állítom itt át 75 Hz-re, a monitor OSD-je továbbra is mutatja, hogy az bizony 60 Hz-en üzemel. Mit lehet ezzel kezdeni és egyáltalán normális ez?

A másik kérdésem a nem natív felbontásokra vonatkozik: ha pl. 1280x1024-re vált egy játék (vagy akár maga Windows Desktop), akkor széthúzza képet ateljes képernyőre. Namost ehylett én inkább korrekt képarányt szeretnék ezeknél a felbontásonál, értelemszerűen fekete csíkokkal a széleken. Ezt hogy lehetne elérni? A Catalyst Control Center -ben találtam ugyan olyat hogy "use centered timings" (a default "Scale image to full panel size" beállítás helyett), de ennek semmiféle hatása nincs - továbbra is kihúz mindent teljes képernyős módba. Ezzel lehet valamit csinálni?
    Előre is megköszönöm, ha tud valaki tanácsot adni!