Digitális Videokamera
  • mihist
    Sziasztok!

Tegnapelőtt vettem egy PANA NV-GS 11-et, és megosztanám veletek a döntésem előzményeit.
    Ez a PANA a most kapható alap miniDV, listaára kb. 140eFt, én vadi újonnan vettem 124eFt-ért garival,de később láttam, hogy a http://www.nomatica.hu -n 109eFt.

1. A 800.000 pixel-es CCD bőven elég, egyébként is a DV szabvány csak kb. 500.000et használ. A nagyobb felbontású PANAkat csak fényképezésnél lehet kihasználni, a video azoknál is 500.000 pixeles, az áruk meg 200-300eFt, inkább veszek 100e-ért egy csak dig. fényképezőt.
    2. A kereső (nem a kinyithatós TFT LCD) fekete-fehér. Senki nem használja, felőlem a még kisebb méret miatt el is hagyhatták volna.
    3. A LCD TFTs, ami napfényben is látszódik.
    4. A mérete: 69x87x112, az NV-GS22estől fölfele 63x78x99 (kb.160eFt). Ez sem ér 160-124=36eFt-t.
    5. DV bemenet nincs rajta. Nem is kell, mert kevés helyen nincs már számítógép, vagy DVD. Felírom otthon DVDre, és ahhoz viszem az anyagot akihez akarom.
    6. Nincs benne memóriakártya, de hát ez kamera, nem dig. fényképező: "ami mindenre való, az nem jó semmire".
    7. 2 lux a minimális fényigénye, a jobbaknak 1 lux, de ez megint csak parasztvakítás, a SONYnál meg 0 lux, 5 fps mellett, ami olyan mint a diavetítés.
    8. Az objektív fényereje elég jó: WIDEon (1Xzoom) F 1.8.

Régebben gondolkoztam dig. fényképezőn is, de azthiszem a kamera jobban visszaadja az élményeket. Egyébként OLYMPUS C760at vettem volna (100eFt 128MB memokártyával).

Így hát megvettem a drágaszágomat.

Néhány kérdésem:

1.WEB kameraként USB kábellel vannak-e ötleteitek?

eddigi szenvedéseim: felraktam win XP service pack 1-et, mert kérte a web kamera driver. Felraktam USB drivert, felraktam web kamera drivert.
    Felraktam DV Stúdiót, meg a többi szerkesztő progit. Windows Messenger mégse látja az USBn csatlakoztatott kamerát, csak ha analóg módon csatlakoztatom a TVtunerkártyámon keresztül, de így a jel útja optikai(lencse)-digitális(CCD)-analóg(D/A konverter)-analóg(TV tuner kártya)-digitális(számítógép A/D konverter). Nekem meg digitális kamerám van, tehát analógot már csak a történelem könyvekben szeretnék látni.
    esetleg: a gépemben USB v1es van, és nem v2es ? Ezt hol tudom megnézni ? Rendszer infóban nincs benne.

2. Kell vennem FireW kártyát, vagy elég az USB v2.0, ugyanis ez gyorsabb, mint a FireW, feltéve ha USB 2-öm van, és nem 1em.

3. Hogyan lehet kiszámolni a látószöget ezekből ?: f: 2.1-50.4 mm; szűrő:
    27 mm

Amit mindenképpen veszek hozzá: hordtáska, akku.

A további tapasztalataimat, majd ide fogom leírni. Köszi ,hogy elolvastad az irományomat, és ha tudtál válaszoltál nekem.