Digitális Videokamera
  • mindwarp
    Hali!

Én most nézegetem a Sony DCR-DVD92E DVD -Handycam-et. Az Euronics szombathelyi üzletében érdeklődtem (170pénz az ára náluk). De nem is ez a lényeg. Nagyon rendes volt az eladó srác, adott egy "Sony - Film & Share - Handycam és tartozékok 2004-2005" című kamerakatalógust, kis leírásokkal, típusismertetőkkel, hasznos tanácsokkal, képekkel és paraméterekkel. Nos, gondoltam, a neten is utánanézek ennek a típusnak (is), hiszen igencsak nyomják a reklámját! Ekkor jutottam el ebbe a fórumba, és olvastam a problémát a felvételt tartalmazó lemezek lejátszásának szinte teljes kudarcáról! Itt van a megoldás, ami -sajna- elég elszomorító : így szerepel a katalógusban egy kis szöveg a tartalomjegyzéknél: "Filmezzen DVD-re! A DVD forradalmasítja a házi videokészítést! Vegyen fel közvetlenül DVD-re, és játssza vissza felvételeit egy DVD-játszón* (csillag!!!) -DVD minőségben. (l. 16-17, 26. oldal)" Nos e csillaghoz a következő megjegyzés van az előző oldalon: " *A Video módban felvett Sony DVD-R lemez a 2000 után forgalomba kerülő legtöbb Sony DVD lejátszóval és -felvevővel, illetve a PlayStation2 konzollal lejátszható. A DVD Handycamben alkalmazott 8 cm-es DVD-R lemez a legtöbb PlayStation2 konzollal kompatibilis. A Video üzemmódban felvett 8 cm-es DVD-R lemez lejátszása közben a PlayStation2 konzolnak mindvégig vízszintes pozícióban kell lennie. A PlayStation a Sony Computer Entertainment Inc. bejegyzett márkaneve". Hát ennyi! Kinyomott a Sony néhány DVD Handycamet, és a felvételeik csak a "legtöbb" Sony lejátszóban nézhetőek vissza! Igen f*sza!!! Ha valakinek van valami tapasztalata, én is szívesen várom! Mindenkinek a legjobbakat, üdv!