Üdv minden akváriumosnak!
-
kisviku #209 Igen nekem is volt egy növényem (most nincs itt a határozókönyv,nem tudom a latin nevét), amit ha hiszed, ha nem, havonta kellett visszavágni.Durván havi 1-1,5 métert(!) kellett levágni a gyönyörű hosszú zöld leveleiből, mert annyira nagyra nőtt, hogy teljesen elsötétítette már az akváriumot.
Egy időben volt még több Anubias is, de baromira algásodott.Meg aztán volt valamelyik hal, amelyik kajálta is.
Most szeretnék még hozni valahonnan szép kicsi diszkoszt.Még két darab kéne, bőven elférnek.Gyakran vásároltam Ramirezit, de annak túl rövid az élete.Nagyon aranyos és szép kicsi sügér, de pár hónapnál tovább nem él.A neonhalak közül van olyan amelyik már több mint egy éves!Azért az nem semmi, tekintve hogy azok sem a hosszú életükről híresek...
Egyébként egész életében diszkoszt akart jóatyám is.Az előző aksink az egy 80-100 literes társas volt, amit Ő rakott össze üveglapokból és spéci szilikon-kaucsuk ragasztóval valamikor úgy 20 évvel ezelőtt.Akkoriban még nem is álmodtunk diszkoszról.Aztán jött egy lakásfelújítás és nem fért el.Halakat eladtuk,aksi ment le a pincébe...Gyönyörű sügéreket is tenyésztettünk, az utcánkban lévő Albert díszhalasnak adtuk el.
A sügérekkel csak az volt a gond -mivel nem külön medencében voltak- hogy kisajátították maguknak a terület 75 %-át, a többi 6 félének meg volt a 25%.
Állandóan szétvertek mindent és mindenkit, főleg szaporodás idején.
Sajna helyünk sok nem volt, egy kisebb medencébe raktuk mindig át,de egy idő után kellett hagyni a nagyban is.Ezért volt a bunyó.