• haxoror
    Az ellenséges hajón a legénység számát a jobb távcsövekkel lehet megnézni, a kereskedőknél lehet kapni de nem mindig.

A világtérképen nem lehet távcsövet használni.

Pénzügyileg a csempészés és az elfoglalt hajók eladogatása a legjövedelmezőbb, csak a játék legelején jelent a pénzhiány problémát. A commerce szkillre nem is éri meg pontot rakni hacsak nem akarsz tisztán kereskedőt játszani, én másodikra már így vittem végig (elsőre túl könnyű volt) de még így is dől a pénz.

A második hajódra a kapitány mellé is lehet kinevezni tiszteket és adnak bónuszt is a kapitányuknak
    DE!
    Arra figyelj hogy ha eladod a másik hajódat akkor előtte szedj le róla mindenkit mert ha eladod a hajót akkor csak a kapitányod kapod vissza a tisztek eltűnnek örökre, ez sajnos egy bug a játékban :/
    (a kapitány csak akkor vedd le ha eladod a hajót mert ha biznisz előtt leveszed akkor a hajó azonnal elsűlyed)
    Ja és egyszerre asszem csak 8 tiszted lehet az ÖSSZES HAJÓDON, küldetéseknél még plusz emberek csapódnak hozzád és ha nincs szabad helyed nekik akkor hülye dolgok történnek (ezt fórumon olvastam de nem ellenőriztem)

Ja és neked is ajánlom a Buildet, ez egy modgyűjtemény rengeteg újdonsággal, új szigetek, testpáncélok, rengeteg új hajó, átdolgozott ágyúrendszer ami végre reálisan működik, a másik hajónak le lehet lőni az árbócát (hehhe) ja meg lehet Letter of Marque-ot kérni bármelyik kormányzótól és te döntheted el hogy milyen zászló alatt hajózol meg még egy csomó más jóság :)