4315
-
haxoror #4075 Az a legjobb hajó amivel a legszívesebben játszol :)
A csatahajónak van a legtöbb élete és ágyúja de a fregatt gyorsabb és fordulékonyabb az ágyú viszont kevesebb rajta, város ostromra a csatahajó, kalózkodásra meg a fregatt vagy a corvette a legjobb (SZERINTEM!)
A galleon meg lassú és gyengébbek az ágyúi is de mint a mellékelt ábra mutatja ezek az apróságok leküzdhetők ha valaki mégis ezt szereti legjobban ;)
Egyébként szinte mindegy milyen hajóval mész, a játékban csak 2 esemény lesz amikor legalább kettes osztályú hajóval fogsz csak boldogulni, bár bátrabbak ezeknél gyengébbel is megpróbálhatják ;)
A hosszú ágyúk közül 3 fajta van 12, 16 és 24-es, a 12 tölt újra a leggyorsabban és annak a legnagyobb a lőtávja is (mondjuk ezt elbaszták mert pont a nagyobbnak kéne messzebre lőnie mind1) a 24-es lassabban tölt rövidebb lőtávval viszont négyszer akkorát sebez (ezt a játékban sehol sem írják de okosok utána néztek a fájlokban), megint csak az számít hogy ki milyen stílusban játszik, ha távolról akarsz félórán át durrogtatni úgy hogy közben te nem sérülsz akkor 12, ha véresen és gyorsan szereted a csatákat akkor a 24 a jobb.
Pisztolyból tizenakárhányas szinten már mindegyiket árulják az árusok, asszem csak kardból van pár egyedi amit csak küldetésekben lehet megszerezni.
Az Age of Pirates tényleg így néz ki, már kijött a játék a ruszkiknál (orosz nyelven persze), az angol megjelenés március 24-én lesz. -
#4074 Megnéztem az Ages of Pirates videóját. Szerinted ilyen grafikája lesz, mint a kisfilmben? Ilyen kidolgozottságú tengerart, meg hajók lesznek benne? -
#4073 Másik bug:
ha eladom a saját hajómat, akkor mindegy, hogy van másik három, akkor sem tudok hajóra szálni, vagy kinevezni magam kapitánynak...
Kipróbáltam, tényleg nagyon sokat számít a legénység morálja. Bőven megéri ráfordítani a pénzt. Már csak az idegesítő, hogy folyton le kell venni a tiszteket, ha nem akarom, hogy lekaszabolják őket... -
#4072 Hi!
Lehet, hogy buta a kérdés, de melyik a megvehető legjobb hajó (az alapjátékban)? A csatahajó 200.000-ért?
Illetve az oksi, hogy a hosszú csövő ágyú a jobb, de azok közül melyik? Mert minál távolabbra lő és minél gyorsabban, annál olcsóbb... ??? Persze a drágább robosztusosabbnak tűnik, de semmit nem mond, hogy miért az a jobb! Vagy csak én nem vettem észre...
Piacon is lehet 4 lövetű pisztolyt venni, nem csak a barlangban szerezni, én meg ezért feláldoztam két emberem...
-
haxoror #4071 Passz.
Olvass vissza hogy régebben kik látogatták a topicot és írj nekik privát üzenetet -
haxoror #4070 Na jó hagyom a Buildet egyelőre, először Oxbayben amikor a francia Corvettet kell megszöktetni a mólón szétlő egy autoturret, rendben, forumon megnézem mi az, bug.
Kijavítom.
Erre Danielle dialógus hibája miatt megint megakad a főszál, megint fórum, fájlokat átírom, megint fasza.
Mostmeg az ÖSSZES kereskedő kitalálta hogy nem hajlandó velem bizniszelni, megoldás nincs a fórumon nekem meg semmi kedvem tengeri remeteként hajókról elkobozni a kaját, rumot, deszkát, lőszert vitorlát meg mindent miközben az összes egyébb rakományt dobhatom a tengerbe mert eladni úgy sem tudom pff...
Ja meg a franciák és az angolok egyik pillanatról a másikra háborúban vannak velem de a kalóz diplomata (az ő kereskedőjük se bizniszel velem...) csak a hollandoknál tudna nekem békét intézni könnyed 500.000 aranyért, csak az a baj hogy a hollandokkal eleve békés a viszonyom
Inkább visszarakom az alapjátékot, már úgy is csak 1 hónap van az Ages of Pirates megjelenéséig :) -
Snipa #4069 egyebkent ezekre a modokra gondoltam:
magyar pirates honlap
amik itt vannak csak egy file .potc kiterjesztessel azzal mit kell csinalni nem tudja valaki?
vagy ebbe az uj build12.1 240 megasba a mar belevan rakva? -
Snipa #4068 vagy egyszeruen csak nem hasznalod azokat a gombokat?
-
Snipa #4067 ertem, hol lehet kikapcsolni? -
haxoror #4066 Mert a játék motorja egyáltalán nem támogatta az oldalazást ezért ilyen béna :)
Én inkább kikapcsoltam mert néha kisiklottam a házakból a falán át :D -
Snipa #4065 bfpirates
ezt probalta mar valaki?? :-) -
Snipa #4064 hmmm a jobbra balra steppeles olyan erdekes!
nalad is? gyakorlatilag nem mozog hanak siklik vagy mia szar :) -
Snipa #4063 igazad van rossz linket raktam be :-)
erre gondoltam:
http://www.piratesahoy.net/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=59&Itemid=37 -
haxoror #4062 Az ellenséges hajón a legénység számát a jobb távcsövekkel lehet megnézni, a kereskedőknél lehet kapni de nem mindig.
A világtérképen nem lehet távcsövet használni.
Pénzügyileg a csempészés és az elfoglalt hajók eladogatása a legjövedelmezőbb, csak a játék legelején jelent a pénzhiány problémát. A commerce szkillre nem is éri meg pontot rakni hacsak nem akarsz tisztán kereskedőt játszani, én másodikra már így vittem végig (elsőre túl könnyű volt) de még így is dől a pénz.
A második hajódra a kapitány mellé is lehet kinevezni tiszteket és adnak bónuszt is a kapitányuknak
DE!
Arra figyelj hogy ha eladod a másik hajódat akkor előtte szedj le róla mindenkit mert ha eladod a hajót akkor csak a kapitányod kapod vissza a tisztek eltűnnek örökre, ez sajnos egy bug a játékban :/
(a kapitány csak akkor vedd le ha eladod a hajót mert ha biznisz előtt leveszed akkor a hajó azonnal elsűlyed)
Ja és egyszerre asszem csak 8 tiszted lehet az ÖSSZES HAJÓDON, küldetéseknél még plusz emberek csapódnak hozzád és ha nincs szabad helyed nekik akkor hülye dolgok történnek (ezt fórumon olvastam de nem ellenőriztem)
Ja és neked is ajánlom a Buildet, ez egy modgyűjtemény rengeteg újdonsággal, új szigetek, testpáncélok, rengeteg új hajó, átdolgozott ágyúrendszer ami végre reálisan működik, a másik hajónak le lehet lőni az árbócát (hehhe) ja meg lehet Letter of Marque-ot kérni bármelyik kormányzótól és te döntheted el hogy milyen zászló alatt hajózol meg még egy csomó más jóság :) -
haxoror #4061 Azóta már van egy olyan is hogy post Build 12, lájtos 250 megával egészíti ki a Build 12-őt rengeteg új cuccal én azt használom
A modokról fogalmam sincs, amikor a neten modokat kerestem alig találtam mert az linkek többsége rég halott :(
Nekem a Build bőven megfelel elvégre ez egy modgyűjtemény :) -
Snipa #4060 ez ennek az uj buildnek a cime:
http://www.piratesahoy.net/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=1&Itemid=26
kerdesem, magyar potc odalon talaltam kiegesziteseket valami.potc filet...
de ezt hogy lehet hasznalni? van valami modinstaller de ha inditom csak hibat kapok!
-
#4059 Bocs, ha egy segítőt kapitánynak... akkor lehet mellé más egítőt kinevezni, vagy eleve felesleges lenne? -
#4058 Kössz a sok jótanácsot.
Magyarnyelvű végigjátszást találtam.
Hogyan tudom megnézni, hogy hány fő van az ellenség hajóján? Meg hogyan tudom hasznmálni a távcsövet a világtérképen?
Ha egy segítőt kinevezek segítőnek, akkor mellé más segítőket már nem lehet kinevezni?
Pénzügyileg mennyire nehéz a játék? Vagy csak támadjam a kalózokat, aztán adjam el a hajójukat? -
haxoror #4057 A Tab-al lehet a világtérképen kinagyítani.
Magyarnyelvű végigjátszásról nem tudok, tanácsnak maximum annyi hogy ne minden hajót támadj meg, elég csak a kalózokkal háborúzni.
A hajón cseréld le az ágyúkat coulverine-ekre (a hosszabb csövű), igaz hogy kisebbet sebez és lassabban tölt újra de lényegesen nagyobb a lőtávolsága, egy csomó hajót úgy lehet velük elsülyeszteni hogy azoknak még esélyük sincs visszalőni.
Variáld a lőszert, a sima ágyugolyónak nagy a lőtávolsága de kevesebbet sebez mint a bomba. Ha egy hajót le akarsz lassítani akkor a láncos golyókkal lődd szét a vitorlázatát, ha meg akarod csáklyázni akkor a kartács lőszerrel amortizáld le a legénységét előtte, ha a legénysége 10 fő vagy az alá sülyed akkor csak egyetlen matrózukkal kell megküzdenetek.
A hajók ágyúinak van holttere (ugyanott ahol neked) ahova nem tudnak lőni, egy gyorsabb és fordulékonyabb hajóval egy lomhább holtterében maradva szinte teljesen megközelítheted minden veszély nélkül.
Az elfoglalt hajókra saját kapitányt nevezhetsz ki (csak olyan valakit akinek legalább 1 pont van leadershipen) és az ilyen hajót egy nagy rakás pénzért aztán eladhatod egy shipyardban.
A kereskedőknél a beszélgetés menüben kérdezheted hogy nem kell-e valami cuccot elszállítani, ha elég nagy a raktered akkor kapsz tőlük küldetést hogy X cuccot egy hónap alatt szállíts el valahova, ez sok pénzt és tapasztalatot hoz, arra figyelj hogy amikor leadod az árút akkor legyenek a kisérőid is veled mert így ők is kapnak tapasztalatot.
A hajyóknak 7 osztálya van, minél kisebb a szám annál jobb, a 2 és 1 osztályú hajók a legjobbak (corvette, fregatt, battleship). Van néhány kivétel mert a caravel 4 osztályú de hatalmas tűzereje van, a gallion 3 o. és szintén rengeteg ágyú van rajta.
Nem mindegy hogy hol veszel hajót, például a spanyoloktól vásárolt hajók egy picivel lassabbak és kevésbé fordulékonyak de nekik a legnagyobb a rakterük és az életerejük és ezekre fér a legtöbb legénység.
Csáklyázásnál az embereid (és a te) életerőd és a harci szkilled a saját illetve az ellenség moráljától és az egymáshoz viszonyított létszámuktól függ, ha pl 400 heroic morálú embereddel betámadsz 150 normál morálos ellenséget akkor szinte veszteség nélkül győzni fogsz.
Néha ha az ellenség úgy itéli hogy nincs esélye ellened akkor elkezd menekülni, megfordul és megpróbál lelépni, innentől kezdve csak a hátsó ágyúival fog lőni rád és SOHA nem fog megfordulni hogy az oldalsókkal is lőjön (hacsak te nem mész be a tűzvonalába), az ilyen hajókat a legkönnyebb megcsáklyázni.
A perkek közül mindenképpen megéri a Fast Repair, Quick Repair, Long Range Boarding és a Master of Boarding meg persze minden ami a közelharcra vonatkozik.
Ahogy észrevettem a segítőid a hajón csak a tulajdonságpontokban adnak neked búnuszt (pl accuracy, sailing) de a perkek közül csak azokat használhatod amik a kapitánynak (vagyis neked) is megvannak. -
#4056 Köszi minden seghítséget.
A legelején tényleg átmentem egy másik városba...
Az, jó, ha lesznek segítségeim, mert nézegettem, hogy vannak üres helyek a halyón.
Van valahol a neten végigjátszás hozzá? A magyar nyelvet már felraktam, úgy mégis kényelmesebb...
Van még valami, amit jó ha tudok így az elején?
Amikor hajózok, akkor valami kis térképet nem lehet előhívni? Vagy legalább a képet megdönteni, hogy tudjam, hogy hova tartok? -
haxoror #4055 Az irányítást teljesen át kell állítani mert nagyon béna :/
A viharokat jobb elkerülni mert igazán semmit sem tudsz csinálni ha benne vagy, viharban még nem csatáztam de sztem előbb sűlyedsz el a vihartól mint az ellenségtől.
A játék célja hogy végigmenj a storyn :)
Vegyél fel a tavern-okban legalább egy navigatort és egy cannoneert, te egymagadban nem lehetsz minden szkillben jó, a leadershipere és a meelere rakjál pontokat a cannon, accuracy, sailing és defense meg a kisérőidnél legyen.
Mielőtt megcsáklyázol egy másik hajót érdemes a segítőidet passanger státuszba rakni különben nagyon hamar lemészárolják őket közelharcban.
Szárazföldön többnyire egyedül mész de ha kell segítség akkor a tavernokban fogadj fel boatswaineket(?) és náluk csak a meelere rakj pontokat, ha azok maxon vannak akkor a luckra. -
#4054 Köszi!
Újrakezdtem, és most már jó. Gyalog át lehet jutni egy másik kikötőbe?
Most még a tengeri csatázást kell megtanulnom, mert az első benyomásom az szörnyű volt. Vihar, azt sem tudtam, hogy mi merre, nyomkodom az egérgombot (csak késöbb jöttem rá, hogy ez közelített) és nem látok semmit, csak az árbócomat, azt sem tudom, hogy ki támad...
Gondolom az irányítást teljesen át kell állítani, hogy élvezhető legyen a játék. Meg a kamera kezelésével nem vagyok kibékülve...
Van a játékban pause? Illetve mi a játék célja, miért játszom?
Köszi -
haxoror #4053 Nálam ilyen sosem volt
Sztem kezd újra, az egész tutorial megvan 5 perc alatt.
Ha lenyomod az entert akkor tudsz fast travelezni, jelöld ki a port-ot elvileg abba a kikötőbe kell vinnie ahol a hajód van.
(Ja és biztos hogy Oxbay kikötőben vagy és nem kolbászoltál át véletlenül Greenportba?) -
#4052 Hi!
Én csak most kezdtem el ezt játékot.
egy kis segítség kellene. A tutorial után nem tudok a hajómhoz jutni. Bemegyek a városba, megteszem amit kér, meg minden, de utána nem találom a kijáratot. Pontosabban van három kijárat is, de egyik sem az, mint amelyiken bementem. A tavern mellett megyek be, és az elején homokos a talaj, és szemben van egy másik kijárat. Ezek után miután mindent megteszek amit kér az oktató a tutorialban, akkor a tavern melletti kijárat kivisz a kikötőbe, csak ez nem az a kikötő, mint ahol bementem, nincs a móló végén semmi, és a bajárat is teljesen más.
Ti találkoztatok ezzel a problémával?
Előre is köszi.
Már jártam a kanyonban, meg a dzsungelben is, szóval kipróbáltam minden kijáratot, aludtam is, hátha másnapra visszaváltozik a város. -
Cassell #4051 Valóban nem játszik már vele szinte senki és az is valóban ,hogy zsírsirály játék! A vége zene még most is a fülembe cseng hangulatos kalózos gém... -
haxoror #4050 (Gondolom ezzel már senki sem játszik, nem érdekel én azért megosztom a betévedőkkel az élményeimet )
WOW kurva jó gém, már meg volt egy ideje de vmiért eddig meg se néztem, remélem lesz második része :)
Találtam hozzá egy 300 megás post-build12 cuccot, a leírás szerint egy csomó minden új fícsört pakol a játékba majdnemhogy Morrowindet csinál belőle csak kalóz környezetben.
Khael Roa-nál lenyúltam a man-o-wart, had ne mondjam hogy a Black Pearl-nek mennyi esélye volt ellenem wehehehe
Szopás, de a credit közben kifagyott a játék, egyáltalán lehet utána folytatni? Bár tökmindegy mert EZZEL a hajóval már dögunalom lenne, inkább kezdek egy újat a builddel :)
-
haxoror #4049 Hi
Rákjerestem a "patch"-re de nemn igazán tiszta, szóval van hivatalos patch a játékhoz?
Vagy valami rajongói ami a bugokat javítja? -
[Walaki]D`Lair #4048 Hehh...én most rakom fel újra, végig akarom vinni végre:D -
#4047 A Pirates Of The Caribbean magyarosításának 1.20as verziója patchekre is felmegy vagy alapgamere csak? -
Pingu #4046 Hello!
Kéne egy kis segítség: Ott tartok, hogy a kalózszigetre kell eljutnom, de nem tudom, hol van.(Magyarosítással játszok)
-
Doz3R #4045 hi! ott járok hogy beszélni kéne a kalóz kapitánnyal de nem találom sehol. Tudna valaki segíteni? -
#4044 Debugger detected please close it and restart. Ezt írja ki amikor jön a beep :D -
#4043 Lenne 1 ici pici (naon nagy ) problémám.... Felraktam a játékot DX 9 meg minden ok (nem regisztrálok) el akarom indítani játékot duplakatt kijön h pirates of the caribbean aztán tölt vmit.... jó töltés vége ... egy Beep és aztán fekete képernyő ..nem reagál szal windows gombbal meg alt+tab nem megy le de ha megnyomom a power down-t pl akkor simán kikapcsol ! Vki segítsen tudom h már egy kicsit régi a topic de nembaj -
Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow
[2005. május 11. @ 23:31 - Berkenye]
A Bethesda bejelentette, hogy készülőben van a Walt Disney film alapján készülő Pirates of the Caribbean játék folytatása, amely a The Legend of Jack Sparrow alcímet viseli és főként akció-kaland elemeket tartalmaz, akár csak az előd. Előre borítékolhatom, hogy óriási újítások nem várhatóak, annak ellenére, hogy 2006-ra tervezik csak a megjelenést.
info:Gamestar
-
Realtibi #4041 falsi de felur
szerintem erre gondolsz
simán van kikötöje
-
#4040 jó,nekem sikerült elakadni az elején... megöltem egy francia tisztet,és vmi hajó kéne a flauber vagy milyen szigetre és vmi lőprors szállítműny is van.... de azon a szigeten nics is kikötő.... -
#4039 Ehhez végigjátszás??na nemá
Van magyarosítás azzal pofon egyszerű. -
#4038 hi! most kezdtem,első pályán megvan mindenem,visszamegyek és nem találom a hajóm... másik van vhol végigjátszás?
-
#4037 Hali ott vagyok hogy Daniellet megkell keresnem Oxbay-ban te sehol se talállom... holaza ringyó? -
#4036 HI
nem tudja valaki honnan lehet letölteni a 9.1-es mod és 10.1-es modot?
http://www.tar.hu/trolley/ oldalonn halottaka linkek valahol máshol nincsenek fent ezek? :(