A Sudden Strike kop-kop ...
-
Mi a medve plussz tűzérségi funkciója? Nálam annyit tudott, mint egy 170-es ...
A párduc a játékban annyival ér többet, mint egy tigris, hogy ha megnézed miként fordul meg, forgatja meg a tornyát a két tank, akkor rögtön kijön a különbség a párduc javára. DE, a játékban mire én megkaptam a tigrist, addigra már főleg védekezésből kellett indulnom, így a tigris arra jobb volt. Beásva egy erőd volt, rohamban nyílt terepen szinén nincs párja. A párduc viszont inkább max. arra volt jó, hogy "körbeautózza" az ellenséges tankokat és úgy tüzeljen rá, miközben a tigrisek beásva lövöldözték az ellent. A nehéztűzérségem, meg ahogy rohamoztam, mindig picit, picit előre toltam, hogy gyalogság - ami a nehéztankjaimra a végén a legveszélyesebb volt - egy se maradjon, amikorra a tigrisroham eléri a végcélját ...
Tűzérséget nem "hide" módban nyomattam, csak ha
"Szintem minden harckocsim Tigris. A tapasztalatuk max. A tűzérségé is. 5000 pont fölött tényleg nem fejlődnek. Itt velük hide funkcióval 1 löcés, 1 T34 lángol ... :)"
erre a mondatomra gondolsz, az a tigrisekre vonatkozott ... :) A hide főleg arra jó, hogy ha beviszed a cuccosoda egy erdőbe és az ellenfél felküldi egy felderítőjét, hogy megjelölje a tűzérségének a célpontot, akkor a kis geca felderítője nem fog kiszúrni, ha minden erdőben lévő egységed hide módban van ... Én főleg a menekülős pályákon használtam ezt sikerrel, amelyek úgy kezdődtek, hogy elkezdett a felderítője után belőni a tűzérséggel ...
Kunigunda! Egy kérdés: miért könnyebb a német, mint az orosz hadjárat? Szerintem, ha kezdetekben oroszként van min. egy T-34-es a kötelékben, már nyertél. A tűzerő és a páncélzat miatt. Kezdetben ha megszerzed, rohadt nagy előnybe kerülsz. Az első KV-1-el meg pláne. Mikor jött németként az első PZ IV G-m?! Elég későn. Picit Harkov előtt. A többiek meg csak tömegesen bevetve tudták szuper legénységgel kilőni a "kávékat" úgy, hogy a tornyát találták el. Azt is elég nehéz volt szétlőni egy PZ IV D-vel ...