A Sudden Strike kop-kop ...
-
Na kipróbáltam a Blitzkrieg editor pakkot.
Letöltve 320 mega. De!!!!
Kicsomagolva 7,2 GIGA!!!!!!!!!!!!!!!
Csakis helymilliomosoknak ajánlom és persze az sem kis idő amíg kicsomagolja. 84 ezer file-t pakol fel. Még a szárított kutyaszarról is 30 féle nézetű kép van benne, természetesen külön téli és nyári pályán :)
Tényleg minden lópikulát át lehet állítan, még azt is amiről fogalmad sincs micsoda, vagy, hogy ilyesmit is állítani lehet.
A textúra szerkesztés viszont nem sikerült. Azt gondoltam, hogy betölti valami kis szerkesztőbe és én pixelenként újratervezem az egész királytigrist. De nem, vagy csak én nem találtam.
Nos pl. egy tank teljes textúrája egyetlen tga file-ban van eltárolva. Ebben a képben egymás mellé meg vannak rajzolva a tank különféle részei és elvileg a program mazsolázza ki, hogy melyik pixeltől melyik pixelig tart béldául a tank jobb oldala és a következő pixike már mondjuk a tank teteje vagy csöve. Nem tudom, hogy csinálja.
Elvileg ezt a tga filet bármelyik képszerkesztővel át lehet szerkeszteni, csak jöjj rá, hogy milyen nagyra rajzolhatod az alkatrészeket. Mert egy tank legalább 15-20 apró kis pici fecniből épül fel.
A szerkesztőben ezután már nagyvonalúan ki lehet jelölni, hogy melyik tga kép legyen például a téli vagy nyári textúra. Így elvileg könnyen lehet új tankokat létrehozni.