A Sudden Strike kop-kop ...
-
Na, akkor néhány szót a gámáról:
Német küldetésben úgy az ötödik pálya körül járok. Első pozitívumok.
- Vannak egységek amelyeket tovább lehet vinni. Ez nagyon a Panzer Generalra emlékeztet, ami egyáltalán nem baj. Sőt! Ezekre az egységekre nagyon érdemes vigyázni.
- Az egységek tapasztalata emelkedik harc közben és ami ennél is fontosabb színtet tudnak lépni.
- Ami megdöbbentett, hogy a tovább vitt egységek upgradelhetők. Tehát egy tank személyzetét átültethetem egy erősebb tankba, és természetesen megörzi a tapasztalati szintjét. Ez is erősen Panzer General-os beütésnek tűnik, szintén pozitívumnak tartom.
- Prototípus egységek! Sikeres hadjárat esetén felajál egy prototípus-t. Én például egy Stug IIIA-t kaptam, amelybe az egyik tankom személyzetét ültethettem át. Mondanom sem kell mennyire jobbak voltak a páncél és tűzerő paraméterei, az addiga PzII F-hez képest. Ez viszont szintén Panzer General-os elem, méghozzá ezzel sehol máshol nem találkoztam.
Összefoglalva:
Egyfajta Sudden Strike klón, nyakonöntve a Panzer General 2 szinte összes pozitív elemével. Így egy remek kis stratégia keveredett.
Negatívum:
- Hát még mindig a gyalogos egységek. Nem igazán használhatóak. Legértékesebb a mesterlövész és a parancsnok. Elsősorban mindkettő a távcsöve miatt. Néha igen messze ellátnak, de pl. a mesterlövész már nem tud addig ellőni amíg ellát. Tehát olyan mintha a távcsöves puskán nem lenne távcső.
Egyedül az ágyúk elfoglalásánál jeleskednek a gyalogosok, mivel így nem sérül meg a löveg.
Érdekes az a momemtum, hogy a tankok arra az egységre nem lőnek, amelyiknek a páncélzatát nem tudják átlőni. A Pz II-es például az istennek sem akarta megtámadni a francia tankokat.