• ZilogR
    Ömlesztve egy csomó gondolta az ócska laptop témához: Előre szólok, imádom a laptopokat!

hello! mivel nem futotta jobbra és volt egy kis albink, amibe nem fért nagyobb, egy évig egy P1-es IBM ThinkPad-ot használtam R14-el Win98SE alatt, a szokásos 2000-es MS Office-al. A koleszban sem sokkal jobb gépen nyomtam, de ott GB/s-os net volt ;) itt meg modemen át megy a T-valami netje 128KB/s-al, jobb esetben.

Egy lassú asztali gép gyors nettel elég gyorsnak tűnhet, ha nem akarod, csak a melóra használni.

Egy lassú laptop lassú nettel KIB. LASSÚ! Bekapcsolod, kimész zuhanyozni egyet, vagy bezúzni egy kávét, mire visszajössz, az ICQ éppen bedudál.

A web élvezhetetlen, sok fagyás és szinte minden nagyobb gépigényű már ennél.

Első adandó alkalommal vettem egy P4-es Intel Celeront 2.66GHz, alaplapon minden, 80GB vinyóval, DVD olvasóval, CD íróval, fél giga RAM-mal, házban 20kHUF-ért, bementem a Saturnba, vettem mellé egy 19 collos TFT-t, egy nyomtatót, szkennert és tökéletesen tudok itthon dolgozni (gépészmérnök vagyok és tervező) mint a huzat forgatok, zoomolok 3D-s rajzokat AutoCAD 2002-ben.

19 coll KELL!! A mai 21 collos monitorok sem sokkal drágábbak, érdemes utánanézni kicsit. Lehet a Rufusz olcsó, ott láttam hasonló TFT-t 40 alatt - lehet érdemes rárabolni.

Nem kell bevenni az eladó meséjét a kontrasztarányról és a ingyen cseréről, ha egy éven belül 3 vagy több hibás pixelt találsz, ha a drágábbat veszed! Neki el kell adni, neked meg megváltás lesz a régi szarok után! Egy retkes pixel senkit sem zavar! Nekem 30%-on a fényerő és a kontraszt és majd kiveri a szememet!

A 9:16 vagy milyen arányú monitorokkal nem árt vigyázni - fene se tudja, melyik szoftver nem fogja komálni. (Guruk mondják meg: ha a Win tudja kezelni, akkor a Win alatt futtatott alkalmazások is???)

Régi szart nem érdemes venni - én vettem épp eleget, nem éri meg!

Laptopok kijelzője kicsi AutoCAD-hez!

Egy minden-egyben gépnél ha valami beszarik, nincs géped két-három hétig (ja, neked garanciád sem lesz), ha egy asztali gépnél valami beszarik, akkor csere és muzsikál tovább, ha van garancia az alkatrészre, az még jobb.

Az asztali gép fejleszthető.