• zenonn87
    Hát nem tudom. Nem vagyok egy grafikus kártya szakértő, mert nem szoktam játszani már. Max a 15 éves Imperium Galaktikáva egy évben egyszer. :)

Azért utána olvasgattam és a ranglistákon feljebb végez az AMD 8850M, de mind a kettőnek van itt és ott is előnye a másikkal szemben. Ilyen például, hogy az AMD-ben több számlálója van (majdnem duplája), sokkal gyorsabb a memóriája, míg a a magoknak a sebessége lassabb, de talán ez nem is gond, ha úgy is sokkal több van belőle. Amúgy is a különbség kb 200 MHz körül van. Valószínűleg ezért végzett feljebb a ranglistán Az AMD. Nem tudom biztosan, de az én olvasatomban ez erőforrás igényes játékok memória zabagépek és, ha ez így van, akkor nem mindegy, hogy azt a "töménytelen" adatot mennyi idő alatt olvassa ki a memóriából. De azt mondom, hogy kérdezz meg erről játékosokat is.
    Hogy milyenek minőségben? Hát jó kérdés. Én mindkettőről sok jót hallottam. Az hogy melyik mennyire jó mindig változott az időben. Talán most az nvdia is belehúzott jobban az ARM-s tapasztalatoknak köszönhetően.

Az is kérdés, hogy melyik mennyire melegszik. Ennek utána kell olvasni, de én nyugodt szívvel venném meg az AMD-s gépet is. Nekem 6 éves Acer Extensa 5620G-m van ATI HD2400XT kártyával és még most is tökéletesen üzemel. Valószínűleg totó, hogy hibásat fog-e ki az ember vagy nem, de erről is inkább a játékosokat kérdezd. Infókat itt találsz:
    Összehasonlítás (angol)
    Prohardver - NVIDA 700-as szériáról
    Egy másik összehasonlítás (angol)
    nvidia 740N (angol)
    AMD 8850M (angol)