A képek elég jól néznek ki...
-
Na akkor pár info az EQ2-WoW viszonylatban.
Próbáltam a WoWot, nekem nem tetszett. Ronda, rendkívül egyszerű, 10-15 éveseknek való bonyolultsággal. Hangulata van az igaz. Ott lvl 60 a max szint és van PvP. Ami nélkül valljuk meg, nem lenne ennyi előfizetője. Én két hétig bírtam. A WoW alkalmas arra, hogy ha van egy fél órád, akkor bemenj, öldöss egy kicsit szólóban, és utána kilépj. A világ óriási, azonban sok unalmas idő megy el a "senkiföldjén" való átutazásokkal, hiszen alig van ellenfél.
Az Eq2 egy rendkívül összetett rendszer. Külön harcrendszer (24 különféle karaktertípus) jellemzi, ahol a 24-féle classnak megvan az előnye-hátránya a másikkal szemben. Csak úgy lehetsz ütőképes, ha ismered ezeket és olyan csapatot hozol össze, vagy mész be, ahol mindenki ismeri a saját okosságait.
Ez jellemzően nem szóló játék, elsősorban csapatorientált, főleg magasabb szinten. A világ kisebb, de cserébe gyönyörűen, 2005-ös színvonalon. A maximum szint jelenleg 50-es a kalandozó és a mesterség ágon is. A szeptemberi kiegészítőben lvl 60 lesz.
Eq2-ben több dologra kell figyelned: saját xp, craft xp (ha akarsz craftolni), és guild xp. Egy guild maximum szintje lvl 30 most. Ezt többféleképpen lehet feltornászni és csak akkro megy, ha mindenki tudja mit kell tennie a guildben.
A craft elképesztően részletes rendszer. Mindent magadnak kell megcsinálni, nem abban merül ki (mint a wowban), hogy megszerezd x idő alatt azt az EGY cuccot amiből megcsinálsz valamit. A tárgyakat és összetevőket CSINÁLNI kell. Ezt majd ingame meglátod.
Max szint elérése (lvl 50) szerencsés esetben (ha ismered a játékot és van jó csapat MINDIG), akkor olyan 4 hónap. De ha még nem játszottál vele, akkor 5-6 hónap is lehet. Az első 20 szint még gyors, de utána kezd belassulni. Szerintem ha kijön a kieg, akkor lvl 50-ről lvl 60-ra olyan 2 hónap fog kelleni.
Az egész eq2-ben sokkal inkább a magadénak érzed a karakteredet, hiszen saját szobád van, amit akár fullosra berendezhetsz, külön bútorkészítő szakma is van. Ha kiismered a világot, akkor itt tényleg életszagú minden. Az átlag életkor 28-30 körül van, tehát nagy többségben értelmes, felnőtt emberek vanna a világban. A piacnak itt is törvényei vannak, amiket okosságokkal lehet befolyásolni.
http://www.trialoftheisle.com/
Ez egy ingyenes trial verzió, amiben az alap, kiképző sziget van. Itt megismerheted az alapokat, láthatod a grafikát. Ha jól tudom, ugyanúgy lvl6-ig lehet benne felmenni, mint a full eq2 kiképzőszigetén.
Töltsd le, nézd meg. :)
Még valami. Az eq2 rendkívül szélesen skálázható grafikailag. Azonban erős gép kell ahhoz, hogy igazán szép legyen, de akkor viszont üt. Mindent.
Lényeg, hogy legyen sok RAM a gépedben, minimum 1GB ajánlott. 2-vel meg már gyengébb VGA is elég.
Uff. :)