Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Népek közti keveredés? Már említettem neked egy "szokást"... magyar nőt nem engedtek más nemzetbelivel házasodni, míg a férfiak házasodhattak... ( Y kromoszóma )hogy ennek mi a következménye? Nézz utána genetika címszó alatt... ;)

Mellesleg akkor, ha ilyen nagy volt a keveredés, hogy lehet, hogy egy tőlünk 3000km-re élő törzsről kimutatható, hogy a közös őseink 1200-1500 éve genetika kapcsolatban álltak egymással? Olvasd el, ha van kedved...

A rábaközi jóslat 1940-s keltezésű... érdekességként linkeltem! Ez áll benen: Ukko-t híjja, a Boldogasszonyt!

Ezen kívül hol találkozol a magyar történelem folyamán Ukko-val? A Habsburg agymenésen kívül sehol! Boldogasszonnyal és Szűz Máriával annál többször!

A Finnugor elmélet egy politikai célú tarthatatlan agymenés! Nyelvészek, antropológusok, genetikusok és ráadásul már maguk a Finnek is elvetik...

Én nem állítom, hogy soha nem találkoztunk finnugor népekkel, de, hogy jelentős hatással, főleg pedig nyelvészeti szempontból nem voltak hatással ránk az biztos! Elég ritkán szokott a periféria jelentős hatást gyakorolni a központra...