Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Igen, egyszerűnek tűnik...Én is ateista voltam...utána sajna megtapasztaltam, milyen egy halálközeli élmény. Utána olvasgattam sokat erről és megdöbbenve tapasztaltam, hogy azon kevesek, akik emlékeznek túl hasonló élményekről számolnak be...Kicsit átformálódott bennem sokminden...A magam módján hiszek, de nem tartozom "hagyományos értelemben" egy csoporthoz sem, vagy inkább kicsit mindenhova. Szelektálok majdnem mindent minden területen..
Tegnap nem látta vmelyikőtök a dok.filmet Jézus lehetséges sírjáról? Érdekes volt...
Sok kérdés is felmerült bennem pont a vallásos nézetekkel kapcsolatban. Én nem voltam hívő, mégis fényre emlékszem, akkor templomba járástól és egyéb ilyesmitől nem valószínű, hogy függhet a dolog. Akkor mitől? Jóságtól? Nagyon sok kérdés merült fel bennem és nincsenek pontos válaszok...se vallási se tudományos területről...
Ha ilyesmit tapasztalt az ember és ilyen "ellentmondásos" válaszokat kap sokminden megkérdőjeleződik...Előtte azért egyszerűbb volt...
Hittem előtte is, de úgy neveztem, hogy a jóban, az emberekben levő jóságban. Mégis ilyet tapasztaltam. Kicsit ellentmondásosak a tudományos elméletek is, a vallásosak is, ha az én konkrét példámat nézzük és még nem sikerült teljesen kibogozni...Valahogy "mindkét oldal szempontjából" ellentmondásos példa lettem pedig nem is akartam az lenni...Kicsit ciki...