Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Anaid
    "Tekintve hogy eddig még senki nem élt örökké, én inkább maradok annál a feltételezésnél, hogy nem is lehet.
    Tehát ezt az ígéretet a színtiszta hazugság kategóriába teszem."

Mivel te a fizikai test valóságából indulsz ki, ez érthető vélemény, csak LEHET, hogy hibás ha létezik a LÉLEK. Ha abból indulsz ki, hogy lélek nincs szerintem nem is értheted ezeket a nézeteket...
    Mellesleg ki mondta, hogy a "fénybe menni" a halál után attól függ melyik vallási csoport tagja egy ember? Szerintem nem mondott ilyet senki, vagy igen? Ennek azért ellentmond az a sok feljegyzés, hogy halálközeli élményt átélt emberek faji, nemre, korra, vallásosságra tekintet nélkül emlékeztek fényre, bár kevesen vannak, de annyira különbözőek ezen szempontok alapján, hogy szerintem nem valószínű, hogy vallási hovatartozáson múlna. Tudom, tudom az agy hallucinációja, még a nyugalom érzet is magyarázható tudományosan, csak a komplex élmény nem annyira ilyen különböző embereknél, mind agya ugyanazt hallucinálta...Hmm érdekes...Ebben a kérdésben pl. én vagyok némileg szkeptikus...Hitetlenek, hívők, a világ különböző pontjain majdnem ugyanazt hallucinálják azok közül akik egyáltalán emlékeznek bármire is? Mekkora ennek a valószínűsége?