Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • css
    1. Ennyire fájt a többi felvetés és kérdés, hogy nem válaszoltál rá? :))
    2. Én magát a kereszténységet is legalább akkora hülyeségnek tartom, mint összehasonlítani a kereszténységet a nácizmussal. De mindegy. :)
    3. Nem egy "kereszténynek nevezett" pápáról, hanem az általad is védett Kapisztrán Jánosról volt szó. Na megy egy jópár ezer emberről, akik mellett úgy simán elsiklassz.
    4. Miért kellene elítélni a nácizmust, amiért a múltban pár "nácinak nevezett" ember elkövetett egy rakás szörnyűséget? Ha a nácizmust elítéljük, akor a kereszténységet is. Mindkettő a múltban volt, és egyik sem úgy indult, ahogy utána megnyilvánult.
    5. A mai kereszténységet főként a mai bűneikért ítélem el. A pedofil papokért, a pénzharácsolásért, az emebrek félrevezetéséért, a fanatizmusért, a önálló gondolkodás hiányáért, és az elkövetett gyilkosságokért. Pl. ez is:
    http://empiriamagazin.com/Miszcellanea/Fanatikusok.htm
    (Persze ezek az emberek a te szemedben hirtelen nem is keresztények többet. Ugye? ... Ilyen ez a keresztény kirekesztés. :)) )
    6. Miért térsz ki a válaszadás alól? Én vettem a fáradságot, és tisztességesen válaszoltam. A kérdések és az igazság fáj ennyire, vagy mi?