Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • 89
    Nem igazán kapcsolódik a válaszod a kommentemhez, de azért válaszolok :)

1. A világban történt dolgokért az emberek a felelősök, ők döntenek cselekedeteik felett...szted ha egyszer Isten adott egy Tízparancsolatot, azután Krisztus meghatározta a legfőbb parancsot, akkor valóban azt akarná, hogy egymást írtsuk?

2. Nem tudom, szerintem a többistenhívő népeknél is ugyanúgy előfordult a kegyetlenség, lásd: maják

3. Vannak elméletek, hogy a honfoglaló (vagy a "második hullámban érkező") magyarok is már keresztények voltak, de azt kell mondjam, hogy sajnos a háborúkban a hit is már csak egy eszköz a hatalomban levők kezében

4. Seholsem írtam, hogy tiszta keresztényi életet élnék, de szerintem te is belátod, hogy azok a pápák akik ártatlan embereket küldtek a máglyahalálra azok a keresztény tanítás ellen cselekedtek és nem voltak keresztények

5. Kapisztrán és Hunyadi seregei a hazát és Európát védték a török inváziótól, mégis mit csinálhatott volna mást? üljön le és imádkozzon és várja meg amíg az egész Európai keresztény kultúra muszlimmá válik?? itt most nem igazán értelek...

6. Azért ne keverjük már a nemzeti szocializmust a kereszténységgel :)
    a nácizmusban fajelméletek fogantak meg, egy politikai eszme volt mely az árják felsőbbrendűségét, felemelését és a többi nép kihasználását hirdette. Ha nem lett volna ennyire szélsőségesen gyűlölködő, akkor lényegében egy tiszta, nemzet és gazdaságerősítő eszmét kapunk...

A fasizmust nem tudom, hogy keverted ide...

7. Egy közösségben sajnos nem lehet mindenki 100-as...tegyük fel, hogy Te mint Trab Antal a Trab család nevében lemészárolsz rengeteg embert, akkor a Trab családot (pedig ők nem sugalltak feléd semmiféle ilyen eszmét) vonják felelősségre vagy téged?
    Nem ítélhetsz meg egy egész konkrét vallást csak azért, mert pár idióta így meg úgy viselkedett valamikor...ahogy az iszlámot sem lehet elítélni az úgynevezett "terrorizmus" miatt...
    ahogy a Korán is szól: "ha valaki megöl egy ártatlan embert, az olyan, mintha az egész emberiséget elpusztítaná"