Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
css #722 1. :DDDDD
Sötétebb vagy, mint gondoltam. :)))
3. A kereszténységről írtam, nem a katolikusokról. Amit írtam NEM CSAk a katolikusokra igaz. (Ki is emeltem.) Más felekezetek is egészen "jól teljesítettek", ha gyilkolásról, kínzásról, pénzharácsolásról, meg bűnözők bújtatásáról volt szó.
És biza mind keresztény volt.
Vagy esetleg te mondod meg majd, hogy ki keresztény, és ki nem? :)
4. Nem nyert. Csak nem tudsz szöveget értelmezni. :)
5. Csúsztatsz! Ugynais Júdás evangéliumában is van oylan rész, ahol idéz más evangélistáktól. Mégsincs benne a Bibliában.
Érdekes, nem? :)))
... Persze, szent szellem. Odament Niceába, megszállta Konstantint meg azt a rakás püspököt, majd jól összerakták a Bibliát. :DDD
Ja, meg bevezették a húsvét ünnepét (ami mellesleg pogány szokás volt), meghatározták, hogy Jézus nem januárban, hanem decemberben született (érdekes hogy az akkor fő épp rivális Mithras szülinapja is ez volt, nem beszélve az összes népnél lévő téli napforduló ünnepéről, meg a római szaturnália ünnepről... :) ), és még jópár érdekes dolog történt ott. Persze nem azért, mert az akkori keresztények hatalmat akartak, és ezzel akarták átveni a többi vallás szerepét, és azokat háttérbe szorítani. nem azért tették ám, mert amúgy a kutya nem foglalkozott a vallással, hiszen az ünnepei és a hagyományrendszere nyilvánvalóan zsidó alapokra épült. Áááá, neeeem!
Hanem azért, mert a Szent Szellemke így akarta. :DDDD
Amúgy persze, hogy elégséges a normál keresztényi élethez. Hisz ott nem kell gondolkodni! Elég csak elhinni, amit mondanak az emebrnek, vagy ami a kis agyacskájából kipattan. :)
Akár 3 sorban is megfogalmazhatja bárki az alapelveket. Persze mindenkinek úgyis más lesz, mint ahogy a Biblia értelmezése is annyiféle, ahány ember van. :)