2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
teli van vele a net..
magyaruil is: Morvay PéteR írása A Templom lesz a béke kulcsa
( DNS-vizsgálattal választják ki a jövőbeli papokat) címmel -
na és? attól hogy keresztény ellenes kirohanásokat intézel, bárdolatlan kifejezésekkel, cak magadat járatotd le. a fórumozók látják hogy áspis kígyó mérgével teli a szíved, szavaid pedig rothadó hulla szagától bűzlenek. -
bizony, mint a nickneved is. christian, pedig semmi közöd a kereszténységhez((( -
mondom hogy hazugág!
mondj már egyetlen esetet amit a kereszténység számlájára akarsz írni és nem mint egyeéni magánemberek követtek el!
ha már gyilkolásról, kínzásról, pénzharácsolásról, meg bűnözők bújtatásáról volt szó.
-
css #726 Akkor most jól figyuzz:
Bekaphatja a Szent Szellem! Meg a hátsóját is kitörölheti a gagyi Bibliájával.
Na, így megteszi? Vagy cifrázzam? Most már csak elkárhozok végre! :))
Így már nincs is veszítenivalóm. Hiszen mindegy, mit teszek, úgyis kárhozatra kerülök. Hehe. :D
(Ennyit a megbocsátás végtelenségéről. :) )
Ja, ismered ezeket?
"Most még annyi jut eszembe, ha Isten nem haragudna, akkor Jézusnak nem kellett volna meghalnia egyesekért a kereszten, mert akkor eleve nem a bűneik alapján ítélne Isten, hanem simán megbocsátana, mert szeret."
"A biblia nem zagyvaság? Az azért eléggé egyértelmű, amikor azt mondja az állítólagos Isten -ha jól emlékszem egy népnévre - hogy "Eltörlöm a Amoritáknak még az emlékét is a föld színéről"! Eltekintve attól, hogy nekem nem kedves ez a tömeggyilkos Isten, még hülye is, hiszen ha el akarja egy nép emlékét törölni, miért örökíti meg a nép nevét épp a maga szentséges bibliájában? Hiszen így az emlékeltörlési kísérlete sikertelen. Ez egy hülye, skizofrén Isten, önmagának mond ellent. Mi ez ha nem zagyvaság?"
http://vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=57820 -
css #725 Aha. Bizonyíték esetleg. ... Mert bemondásra nem fogom elhinni. :)) -
css #724 ;)))
Ha már "ádámita" faj! :D -
css #723 :DDDDDDDDDDDDDD
No comment! :DDDDDDDD
LOL -
css #722 1. :DDDDD
Sötétebb vagy, mint gondoltam. :)))
3. A kereszténységről írtam, nem a katolikusokról. Amit írtam NEM CSAk a katolikusokra igaz. (Ki is emeltem.) Más felekezetek is egészen "jól teljesítettek", ha gyilkolásról, kínzásról, pénzharácsolásról, meg bűnözők bújtatásáról volt szó.
És biza mind keresztény volt.
Vagy esetleg te mondod meg majd, hogy ki keresztény, és ki nem? :)
4. Nem nyert. Csak nem tudsz szöveget értelmezni. :)
5. Csúsztatsz! Ugynais Júdás evangéliumában is van oylan rész, ahol idéz más evangélistáktól. Mégsincs benne a Bibliában.
Érdekes, nem? :)))
... Persze, szent szellem. Odament Niceába, megszállta Konstantint meg azt a rakás püspököt, majd jól összerakták a Bibliát. :DDD
Ja, meg bevezették a húsvét ünnepét (ami mellesleg pogány szokás volt), meghatározták, hogy Jézus nem januárban, hanem decemberben született (érdekes hogy az akkor fő épp rivális Mithras szülinapja is ez volt, nem beszélve az összes népnél lévő téli napforduló ünnepéről, meg a római szaturnália ünnepről... :) ), és még jópár érdekes dolog történt ott. Persze nem azért, mert az akkori keresztények hatalmat akartak, és ezzel akarták átveni a többi vallás szerepét, és azokat háttérbe szorítani. nem azért tették ám, mert amúgy a kutya nem foglalkozott a vallással, hiszen az ünnepei és a hagyományrendszere nyilvánvalóan zsidó alapokra épült. Áááá, neeeem!
Hanem azért, mert a Szent Szellemke így akarta. :DDDD
Amúgy persze, hogy elégséges a normál keresztényi élethez. Hisz ott nem kell gondolkodni! Elég csak elhinni, amit mondanak az emebrnek, vagy ami a kis agyacskájából kipattan. :)
Akár 3 sorban is megfogalmazhatja bárki az alapelveket. Persze mindenkinek úgyis más lesz, mint ahogy a Biblia értelmezése is annyiféle, ahány ember van. :) -
Csontjai legalább adamantiumból vannak? :) -
április bolondjaaa :PPP
-i _:D:D:_D_D: -
css #719 :DDDDDDDD
Adamita faj! :DDDDDD Ez jó! Még nem hallottam ekkora sületlenséget. Köszi! :DDDD -
nem szeretném ha vissza jön és téged nem itt talál hanem pár emelettel lejjebb.
már figyelmeztettelek beszédedre hogy illendően állj szent dolgokhoz.
a Szent Szellem káromlására nincs bocsánat!
Máté 12,31
"Ezért mondom nektek: minden bűn (vétek) és káromlás bocsánatot nyer, de a Szellem káromlása nem nyer bocsánatot,"
Ezért mondom a ne tégy ilyet, arról nem is szólva hogy a biblia alaptanítását gyalázod.
82 helyen szerepel az újszövetségben. -
nem figyeltél.
nem népről, egyetlen családról van szó! annak is csak a férfiágáról.
ilyen nincs még egy a világon! -
HUmanEmber41st #716 Én is írok neked egy kellemetlen dolgot: Mikor eljön újra közénk Jézus, elsőnek ezt a szentszellentést fogja elítélni az irányító bandájával együtt.
Lesz akkor sírás-rívás, fogaknak csikorgatása.. -
HUmanEmber41st #715 Most azt hiszed, ez csak a kiválasztottakra jellemző?
Elárulom, minden egyes népnek van egy csakis rá jellemző génje, ami alapján azonosítani lehet, h az adott népcsoport merre járt a történelem folyamán.
Így bizonyosodott be a kazakisztáni madjar törzsről is, h ugyanannak a népnek a tagjai vagyunk. -
amúgy meg van egy egyszerű bizonyítéka annak amit mondok hogy igaz.
és pontosan a tudomány fejlődése adta a kezembe.
Isten több ezer évvel ezelőtt kijelentette hogy örök szövetség lesz közte és Áron, illetve leszármazottai között.
Egyetlen DNS-vizsgálattal megállapítható, hogy valaki Áron leszármazottai közé tartozik vagy nem. Felfedezték ugyanis, hogy van egy egyedi kromoszóma, mely csak Áron férfi leszármazottaiban van meg!!!
Áron nõi leszármazottaiban és más zsidókban ez a DNS nincsen meg, sem más embernek e földkerekségen!!!
ennyit az evolúcióról.
-
" Most akkor írok már én is neked pár (számodra) kellemetlen hírt. Remélem nem lesz baj. :)"
1.Attól hogy még sámánnak mondja magát és esetleg gyógyít és a szellemvilággal tart kapcsolatot....akkor mi van? na bumm. attól nem lesz megváltása, nessie hit szempontjából írta mit írt.
2. egyetértek
3.Haazugság! Hazugság!
Már sokszor írtuk itt is hogy néhány egyház bűnét nem kell a kereszténységre ráhúzni!!!!!!!!!!!!!
amit te írsz az a katolikus egyházra illik rá, de ne mosd össze a kereszténységgel. ha én szerinted megbuktam bioszból akkor te meg történelemből!
4.a 3.pontben csaltad meg szavad, és mondtál ellent ennek. igenis kevered a kereszténységet a katolicizmussal
5. nem igaz. már jóval niceai zsinat előtt kánonban voltak. ha vennéd a fáradtágot és elolvasnád amiről okoskodni próbálsz, már pál és péter is idézet egymástól illetve hivatkoztak egymásra a levelekben. azaz a gyülekezetek használták ezeket, különben nem lett volna értelme hivatkozni egy levélre!
arról nem is szólva hogy Szent Szellemme utasítására került valmi a bibliába, valami meg nem, de ami benne van az teljesen elégséges a normális keresztényi élet elvezetésére. -
ha figyeltél volna akkor tudnád hogy az adamita fajról írtam mindezt, azon a vonalon hogy 1 ember pártól származunk.
természetesen voltak, sőt az univerzumban vannak is más fajok.
akár még emberfélék is.
mi nem azonosak vagyunk a barlangban félig nyers húst eszegető emberekkel.
az adamita faj bukása után megőrízte nagy részét tudásának, szellemi erőkifektésének nagyrészét,nem meztelenül bőrdarabokva bugyolálva rohangáltak artikulátlan hangon kommunikálva egymással ádám és éva.
elég ha az megint csak megemlítem mekkora elme kellett a piramisok építésére vagy akár a bábeli toronyéhoz.
de elég ha megnézed micsoda városok és emlékek kerülnek elő nap mint nap a régészeti felfedezések terén.
a legújabb egy földalatti vízvezeték amivel naponta 30 centit haladtak és 120 évig tartott építése.
szóval nem butyuta vagyok, te nem olvasod végig az írásaim, és így reagálsz rá! -
css #711 "szerintem ez a 2000 egyed származása könnyebben hihető egy ember pártól mint hogy zsupsz lemásztak a fáról és egyből piramist építettek a maga bonyolultságában a majomemberek."
:DDDDDDDDDDDD
Te nem csak fanatikus, hanem ostoba is vagy! :DDDD
Kicsit olvasgatnod kellene ezügyben, mert vaalmit alighanem félreértettél.
Az, hogy 2000 emebrtől származunk. ... Sőt, azt is kiderítették, hogy valószínűleg mindössze pár nőtől származunk. Igen, ebben semmi különös nincs.
Ez nem azt jelenti, hogy az a pár nő elkezdett szaporodni, és abból lett több milliárd ember.
Hanem azt, hogy rajta kívűl volt még temérdek nő is, csak annak a vérvonala idővel kihalt; nem maradt fenn. Tehát lehet, hogy a ma élők 100%-ig pár embertől származnak. Viszont 100-200-500 évvel ezelőtt még éltek (élhettek) olyanok, akik nem ezeknek a leszármazottai.
Látom, bonyolult neked is a biológia. :DDDD -
css #710 Nem hallja ezt senki. Csak ideírtad, hogy magadnak bizonygasd a "kiválóságodat". Szánalmas.
Mást nemigen érdekel, hogy mit tartasz magadról. Ha meg az istenednek bizonygatod ... azt minek? Nem ismer? :) -
css #709 Most akkor írok már én is neked pár (számodra) kellemetlen hírt. Remélem nem lesz baj. :)
1. Magyarországon élnek sámánok. Én is ismerek egyet. Az, hogy te még nem láttál, még nem biztos, hogy nincs is. Én sem láttam még kockás pitont élőben, de attól a kockás piton még él és virul. :)
2. Vallástól és néptől függ, hogy a sámánok gyógyítók-e, vagy sem. Így nincs olyan, hogy minek kellene lenniük.
(Vagy esetleg te akarod meghatározni nekik, hogy mit lenne szükséges tenniük? :) )
3. Igen, sajnos elég régóta keresztények a magyarok. Ideje lenne már váltani. Egy olyan vallás, ami eddig csak gyötrelmet és szenvedést hozott az emberiségnek, amely pusztán azért vált világvallássá, mert erőszakosabban terjeszkedett, mint az iszlám, és amelynek a nevében emberek ezreit ölték meg, kínozták halálra, melynek nevében nácikat bújtattak, gyilkosokat rejtegettek, melynek köreiben még ma is virágzik a pedofília (nem csak katolikuséknál!), és még rejtegetik is a világi igazságszolgáltatás elől, stb. stb.; azt a vallást már évszázadok óta be kellett volna tiltani. Sokkal kártékonyabb volt az emberiség számára, mint az összes egyéb vallás, plusz Sztálin és Hitler együttvéve.
De a legnagyobb baj velük az, hogy gondolkodni képtelen, fanatikus idiótákat nevel.
4. Nem keveri senki. Legalábbis én nem.
5. Téves bibliafordítást szinte mindegyik keresztény felekezet elkövet. Arról már nem is beszélve, hogy egyrészt a Biblia teljes eredeti szövege még nem került elő (tehát senki nem tudhatja 100%-ra, hogy ami le van írva, az 100%-ig úgy is jelent meg anno). Másrészt ami a Bibliában van, azt a niceai zsinaton lőtték össze, rakosgatták bele. És természetesen emberi parancsra.
Ráadásként meg megemlíteném, hogy nemigen tudok olyan keresztény felekezetről, amelyik mondjuk Júdás evangéliumát elfogadná ... holott (így elolvasva) simán beleillik a többi közé. Rengeteg oylan rész van benne, ami a mostani Bibliában is szerepel.
Tehát nyugodtan felfoghatjuk úgy a fentiek alapján, hogy mindegyik keresztény felekezet a Biblia téves fordítását/értelmezését alkalmazza.
"A legrosszabb hírem viszont, hogy az Isteni teremtéselmélet és a Darwini evolúciós elmélet bizony együtt igaz."
Elég merész vagy, hogy mindezt így, teljes magabiztossággal kijelented. Emberek ezrei agyalnak rajta hosszú évtizedek óta, de látom, te már tudod, mi is az igazság.
... vagy csak hiszed? :)
"De nincs olyan, aki meg tudja mondani, hogy a hím élőlények spermája hogyan keletkezik és nem tudta senki megmagyarázni eddig, hogyan lehet, hogy a nőkkel velük születik az összes petesejt, ami valaha megfoganhat."
Ezt az baromi nagy sületlenséget vajh hogyan sikerült összehoznod? :DDDDDD LOL
Alátámasztanád esetleg valamivel?
Ha véletlenül nem sikerülne (amire nyakamat teszem), akkor szólok, hogy a kijelentésed cáfolata ha jól emlékszem az egyik általános iskolás biológia tankönyvben írva vagyon. :)) -
1.egyetértek
2.egyetértek
3.egyetértek
4.egyetértek
5.egytértek
"Élj úgy, hogy Istennek ne kelljen megbocsátania!"
egyetértek
"Isten mindenkinek, minden bűnt megbocsát!"
finomítom, ez nem egészen így van, jézus meghalt mindenkiért, de nem mindenki fogja elfogadni, azaz az áldozatát.
" Mi juttatjuk az embereket bűnbocsánathoz!"
Hazugság! ember ilyet nem tud cselekedni semilyen okkult hókusz-pókusszal mint holmi ostya és bor "átváltoztatása", ugyanis Jézus áldozata örökkévaló, egyszeri és megismételhetetlen.
"Egyébként is az eredendő bűn miatt mindenki bűnös!"
igaz. az ádámi, és atyáid bűne miatt hét generáción keresztül.
figyelemre méltó hogy at emberi dns feltérképezésével eljutottak már odáig hogy 2000 fős populációra leszűkítették az adami faj kifejlődését.
szerintem ez a 2000 egyed származása könnyebben hihető egy ember pártól mint hogy zsupsz lemásztak a fáról és egyből piramist építettek a maga bonyolultságában a majomemberek.
embweri szaporaság példáját jól mutatja hogy dzsingisznek egyenes ágon is több millió leszármazottja lett cirka 900 év alatt.
-
az lehet ki kit érdedkel? aki hivatalos, az hallja. és ez a lényeg)) -
css #706 Nem, nem arra értettem a fanatizmust. Persze fényezheted magad úgy, ahogy most azt tetted, de nálam nem sokat érsz el vele. -
Van néhány rossz hírem a társaságnak:
1. ma Magyarországon valódi sámánok nem élnek, csak magukat azoknak mondók.
2. a sámánok nem papok, hanem gyógyítók kéne legyenek.
3. a magyarok igen régóta keresztények és nagyon szépnek, meggyőzőnek tartom ezt a hitet.
4. a katolikus vallást keveritek a kereszténységgel. A római katolikus ami ezek közül felénk meghonosodott. A kettő nem ugyanaz.
5. a római katolikus vallás a szeretet nevében elkövetett gyilkosságokkal, háborúkkal, valamint a kizárólag anyagi érdekeken alapuló működésével folyamatos Istentagadást követ el. Nem beszélve az érdekeiket szolgáló "téves" Biblia fordításokról.
Viszont neked egy félig rossz hírrel is szolgálhatok:
Néhány éve kezembe került egy álomszép képsorozat Jézus életéhez kapcsolódóan színes ólomüveg ablakok képei. Akkor fejembe vettem, hogy a magam módján megszólítom vele a környezetemben élő katolikusokat, lehetőleg a pap segítségével. Így született egy könyvjelző sorozat a következő szöveggel:
Élj úgy, hogy Istennek ne kelljen megbocsátania!
Ami bizony az én fogalmazásomban az általad követett életmódot jelenti. Erre a hivatalos egyházi válasz:
Isten mindenkinek, minden bűnt megbocsát! Mi juttatjuk az embereket bűnbocsánathoz! Egyébként is az eredendő bűn miatt mindenki bűnös!
Ami az én fordításomban azt jelenti: ha tisztességesen élnénk, nem lenne szükség az ilyen hamis papokra. Akik még Jézus életének, halálának és feltámadásának lényegét is elhazudják. Mert Jézus a Megváltó, aki az eredendő bűn alóli megváltásunkat hozta el. Innentől jogunk van szabad akaratunkból tisztességesnek, becsületesnek, segítőkésznek lennünk. Az eredendő Isteni akarat értelmében.
Mielőtt azt kérdeznétek, mely vallást követem, hogy ilyenekkel traktállak titeket: egyiket sem. Se egyháznak, se szektának, se pártnak nem vagyok tagja. De a tények elől akkor se bújhatnék el, ha ateista lennék. Onnan indultam egyébként, csak figyelek.
A legrosszabb hírem viszont, hogy az Isteni teremtéselmélet és a Darwini evolúciós elmélet bizony együtt igaz. Mert van változás is, fejlődés is. De nincs olyan, aki meg tudja mondani, hogy a hím élőlények spermája hogyan keletkezik és nem tudta senki megmagyarázni eddig, hogyan lehet, hogy a nőkkel velük születik az összes petesejt, ami valaha megfoganhat. Úgyhogy a teremtés ma is folyamatban van. -
ha fanatizmus azt jelenti hogy szeretem Jézust,és kiáltó szó leszek a pusztában érte akkor szívesen leszek fanatikus.
bár azért fanatikusnak nevezni mert erkölcsös életet élek, segítek és adományt adok embereknek, szeretem és tisztelem szüleimet, hűséges vagyok mennyaszonnyomhoz, bátran kiállok elveim mellett, akkor ezt kitüntetésnek veszem és példamutató életnek,reménységnek az örök életre! -
Solt #703 Ide még tartozom válasszal, nem marad el... ( bár látom futottunk pár kört megint egy helyben ) -
css #702 Szánalmas ez a fanatizmus... :S -
Kedves Solt! Az alábbiakra nem kell válaszolnod, nem vita kedvéért írtam. csak hogy ismerd a véleményem. Hétfőtöl meg úgyis dolgozom ismét, nem lesz időm fórumozgatni.
Természetesen humanember felé sem fenyegetőzésnek írtam amit te annak véltél, pont ellenkezőleg, mint felebarátom, szomorúságot és fájdalmat okozott hogy esetleg beszéde miatt nem jut üdvösségre, illetve rosszabb lesz az élete. Figyelmeztetésem inkább gondviselésnek vedd, és érte való imának.
Tehát ezen írás neked sem bántás, hanem szomorúság, és reménykedés......
Az a gond amit te állítasz, mivel utána néztem, hogy ahány sámániszta csoportocska van magyarországon, annyi félét állítanak. Tanaik egymásnak is ellent mondanak, illetve folyamatos harcot vívnak egymás ellen hogy hívőket elszipkázzák a másik csoportból.
Anyagi vonzatát tekintve pedig mindenféle szellemi gyógyító és lélek kufár 10 milliós adóbevétellel rendelkezik az előadásaiból és, mondjuk fidesz rendezvényen, árult cd-k meg kegytárgyakból…
Többek ellen adóhatósági eljárás van, mert persze valahogy elfelejtették bevallani jövedelmüket, illetve néhányuk ellen büntető jogi eljárás is folyik.
Valamint hogy a történelem sodra elmosta a bizonyítékokat:
hiszen sokkal korábbi kultúrákból maradtak feljegyzések és régészeti leletek, dehogy említés szintjén sincs a kortársaknál a parthus jézusról, az enyhén szólva is furcsa..
Meg hogy Mani Buddha özvegyétől kapta a könyveket. Látta valaki? Ja hogy Mani mondta és jegyezte le))))…
Az meg amiket ezek az „előadók” művelnek a nevekkel és magyar szavakkal, arra nincs magyar szó! Teljesen kicsavarják a nyelvet, összemossák más nyelvekben levő szavakkal: és lám itt a bizonyíték!
Most ez komoly? Buddha=Budda=Buda?
Nevetséges feltételezések mivel ezek magyar nyelvű átiratok, hisz csak magyarul médek a médek, valójában magukat mada’-nak írták és kiejtése magyar, akkor ezek szerint nekem van igazam e logika alapján, hogy Médek leszármazottai vagyunk. Utódjaik sem kurdoknak hívják magukat, hanem kiejtés szerint ez is inkább magyarnak hangzik. Szkíták sem szkítának hívták magukat, így bolondság azt állítani hogy ha valaki szkytha nevű az automatikusan szkíta is!
Ez olyan mintha a szomszédom Magyar Jóska, lenne a magyarság alapítója, a te logikai érvelésed szerint is. Pedig neve ellenére cigány származású.
Érdekes módon a székely rovásírással el lehet olvasni a kelta, etruszk, parthus és még kitudja milyen nyelvű szövegeket…
Persze ezt csak a kizárólag „Isteni” küldetéssel rendelkező, legalább Álmos-Árpád vérvonalához tartózó „szent” emberek tudják.
A magyarok ezek szerint származnak már a finnugoroktól,a parthusoktól (bár nem zavar senkit hogy rég letüntek a történelem színpadáról akkorra), keltáktól,hunoktól,szkítáktól,türk népektől…Valaki azt állítja japán származásúak vagyunk mivel a sinto kapu teljesen megegyezik a székely kapukkal, interneten meg is nézhető hogy tényleg: akkor ez IGAZ?
Parthus jézus
Van már mormon jézus aki rézbőrű volt és amerikába várják vissza, etiópok szerint fekete bőrű és etiópiába jön vissza, zsidók szerint jeruzsálembe, szerinted parthus származású, és mivel jelent meg tanulmány jézus indiai eredetéről – sőt fényképekkel dokumentált, megvan a sírja meg a megkövesedett lábnyoma – azaz több bizonyíték van arra hogy jézus indiai, vagyis az onnan elvándorolt cigányok a szent kiválasztott nép, mi pedig csak a nyomukba lihegünk….
Tehát a semmi bizonyíték, illetve csúsztatások, feltételezések, tudománytalan érvelések miatt nem hihető ezen magyarországi csoportok és irányzatok tanai.
Természetesen mani létező ember volt, de hittanai között nem szerepel a leendő magyarok istene, a parthus jézus. Mivel ez bizonyíték híján nem más mint fikció!
Az hogy a egyházadban nem történt veled semmi, az abból adódik hogy nyilván csak beleszülettél szüleid révén. Ez teljesen más dolog, meg mint a csecsemőkeresztség is....ami valójában bibliaellenes.
Csak egy felnőtt ember tud hozni egész életére és családjára kiható döntést. Tehát személyesen el kellett volna fogadnod Jézust ahhoz hogy valamit érezz, illetve fizikálisan is érezz változást az életedben. Az hogy ezt kihagytad persze a szellemileg halott egyház hibája is, de mivel a te döntésed, neked kellett volna közeledni Jézushoz, és lett volna áttörés, mint az én vagy a több száz millió keresztény életében. Te sem vagy kizárva!
De az hogy eltévedsz, és számodra kellemes tanításokra hallgatsz, nem menti meg életed, nem lesz bűnbocsánatod, mivel nem fogadod el jézus behelyettesítő áldozatát.
Tehát ezek a tanok nem visznek előre, csak elfordítanak az igazságtól. Erre mondta jézus hogy lesznek hamis jézusok és elhitető emberek. Ne hallgass rájuk, - mondom én, féltőn szeretőn….
-
értem
én régen a kelta vallással voltam így mint te most mani tanításával.
http://tudos.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=39038
nagyon bejött hogy nem áldoztak gyermekeket és a természettel harmonikusan éltek. ja nem a mai mmodern wica majmolásra gondoltam..az csak rosz utánzat(( -
Solt #699 Manapság az lehet szaktekintély, aki azt mondja, amit hallani akar a "hatalom"! A ma szakértője, akkor elismert, ha politikailag korrekt! Hogy igaz-e amit mond, vagy csúsztatás, hazugság, az más kérdés!
Az egyik ilyen úrról az elmúlt napokban sokat beszélnek! Glatz Ferenc a neve! Ő is, az egyik lehetséges jelölt a miniszterelnöki posztra! Idézném, hogy mit ír a magyarokról ő, mint a Magyar Tudományos Akadémia egykori feje!
Íme:
“A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”
Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.)
Ennyit az elismert "szakemberekről"!
Mellesleg jelen témákban nehezen lehet nemzetközi elismertséget szerezni, mivel ezek jórészt a magyarsággal foglalkoznak. Erre külföldön nem sokan vevők. Ha nagyobb témaköröket vizsgálunk, akkor ott van Dr. Borbula Ida, ő nemzetközileg elismert sumerológus.
De a lényeg nem az, hogy valaki elismert szakember, vagy sem, az a lényeg, amit mond, és az, hogy a mondandója követhető, ugyanis a munkáik záró részében rendszeresen több oldalon át leírják a hivatkozott irodalmak listáját! Így nem kell hinni nekik, mert mondandójuk ellenőrizhető.
Egyébként Pap Gábor több mint 30 éve foglalkozik ezen témákkal, egyetemeken is tanít, tanított! Ha ő is azt mondaná amit Glatz, vagy éppen Kristó, akkor kapott volna katedrát is...
Azért idézik a Pap, Szántai, Molnár V, hármast általában, mert ők kiemelkednek a tudásukkal, a munkásságukkal, és a szavahihetőségükkel! Én körülbelül 5. éve követem a munkásságukat, de hazugságon még egyiket sem kaptam...
Az MTA "szakembereit" körülbelül hetente lehet valami hazugságon érni, elég csak azt megnézni, amit a Szent Koronával művelnek... -
arra gondoltam hogy előbb-utóbb híred lesz ha ilyen vehemenciával kiálsz a véleményed mellett, és gábor is hivatkozni fog rád.
másodsorban pedig arra hogy amit az interneten találtam magyarsággal
-mindenféle értelemben - foglalkozó lapot,mindenütt csak az a pár ember szerepel és hivatkozik egymásra. itt az sg-n, index hasonló témájú fórumán,mindenféle sámánhonlapok, koronarádió,satöbbi.
vagyis mint írtam, nem látok nemzetközileg elismert szakktekintélyt. -
Solt #697 Ez aranyos volt! :) Az én utam nem ez... ;)
Ezt egyébként, hogy értetted, hol hivatkozik rám Pap Gábor? Ne már...
"Az meg végkép zavaró hogy papp gábor így mondta, papp gábor meg soltra hivatkozik egy fórumról))" -
hát akkor itt az ideje hogy alapíts egyet, te lenne a következő "próféta".....
én is kacérkodtam Hélios-Mithrasz egyházának újjáalapításával még megtérésem előtt, olyan kommunaszerűnek képzeltük el a haverokkal.
nagyban benne voltam néhány ezoterikus páholyban is, fehér sas - egyiptomi kultuszok,satöbbi, persze aztán jött Jézus és fejbekólintott.
na lehet neked ez az utad))))???? -
Solt #695 Én nem azt mondtam, hogy vesd el! Próbáld meg Jézust értelmezni az ószövetség nélkül!
Én tudom a helyem, és az utam, de olyan egyház nincs, ahova én tartozhatnék! :) -
igen,ez jó példa, főleg ha a mai egyház állapotát is megnézzük(((
természetesen tartom magam a gondolatvilágom megváltozásához ha valamire
bizonyíték születik. tényleg új és jobb mosógépet dobnak a piacra, akkor lecserélem a régit.
de túl sok bibliai prófécia megvalósult ahozz hogy elvessem a tényleges ,általam is átélt dolgokkal együtt.
gyógyultam és gyógyultak meg ismerőseim jézus nevében - mondta hogy ez lesz és tényleg így történt. láttam démonoktól való szabadulást jézus nevében - mondta hogy nevében ezek lesznek és így történt. Szelleméről már nem is beszélek. tehát nem vak hit!!! hanem velem is, több ezer éve megprófétált dolgok váltak valóra! különben ha nem történik semmi, ki a fene hinne? de ezek megtörténtek, átéltem úgy ahogy levan írva a bibliában, nincs okom kételkedni. meg látom sok ember életén hogy megváltozott úgy mint az enyém.
arra nem gondoltál hogy más, de keresztény egyházzal vagy gyülekezettel próbálkozz? baptisták, unitáriusok, pünkösdiek vagy akár a hitesek is,mert nem tudhatod, lehet ott lenne a helyed?
-
Solt #693 Javaslom, hogy olvasd el EZT!
Illetve nézd meg azt a közel 5 órás előadást a manicheizmusról! Megéri... -
Solt #692 Én a biblián nőttem fel, pont ezért érzem az ellentmondást. Aki első alkalommal olvassa, az ezeket biztos nem látja...
Az nem baj, ha a szívedben él, de ne feledd, hogy semmit nem szabad kőbe vésni! Pont erre hívja fel Jézus is a figyelmet! Amikor Fülöp (Andrással egyetemben a két Szkíta térítőként szerepelnek a Szent Koronán, "véletlenül" pont átlóban a Nathanael [Bertalan] Tamás kettőssel) találkozik Nathanaelel (Bertalannal), akkor közli vele, hogy "betegek gyógyulnak, halottak támadnak fel, megérkezett a megváltó" Erre Bertalan a következőképpen reagál: "Jöhet valami jó Galileából?"
Érzed ennek az ízét? Ha valaki a kőbevésett törvényt, írást követi, akkor abba a hibába eshet, hogy bizony még a megváltónak sem hisz! Ne legyen vak a hited, mert az jóra nem vezet, erre gyönyörű példa a világ mai állapota!
Nem nyitok ennek külön topikot, mert nem hiszem, hogy ez sokakat érdekel, főleg nem egy SG-n. Mellesleg vannak dolgok, jelképek, amiket nem teszek ki annak, hogy valaki a "lol", meg "mi ez a faszság" stílussal mérgezze... ez itt belül van jó helyen! -
na ezt a választ elfogadom. örülök hogy keresed a "választ")
mint lejjebb írtam az erkölcsi rendszeréről is írhatnál pár sort mert erre nem találtam utalásokat. egynejűség? meg ilyenek...
Amúgy azért védem mereven álláspontom mivel a Biblia nem papírra írt szöveg számomra......hanem igazság ami az emberi hús-vér szívemben él.
Így ha te is megtalálod az "igazit" lesz módodban értékelni))
ja és gondolj bele, nem rosz reklám hogy itt vetekszünk, hisz javascript:document.newmessage.submit();lehet elhalt volna a téma. lassan fizethetnél érte)))
amúgy miért nem csinálsz egy topikot a témának?