Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Montanosz
    " Most akkor írok már én is neked pár (számodra) kellemetlen hírt. Remélem nem lesz baj. :)"

1.Attól hogy még sámánnak mondja magát és esetleg gyógyít és a szellemvilággal tart kapcsolatot....akkor mi van? na bumm. attól nem lesz megváltása, nessie hit szempontjából írta mit írt.
    2. egyetértek
    3.Haazugság! Hazugság!
    Már sokszor írtuk itt is hogy néhány egyház bűnét nem kell a kereszténységre ráhúzni!!!!!!!!!!!!!
    amit te írsz az a katolikus egyházra illik rá, de ne mosd össze a kereszténységgel. ha én szerinted megbuktam bioszból akkor te meg történelemből!
    4.a 3.pontben csaltad meg szavad, és mondtál ellent ennek. igenis kevered a kereszténységet a katolicizmussal
    5. nem igaz. már jóval niceai zsinat előtt kánonban voltak. ha vennéd a fáradtágot és elolvasnád amiről okoskodni próbálsz, már pál és péter is idézet egymástól illetve hivatkoztak egymásra a levelekben. azaz a gyülekezetek használták ezeket, különben nem lett volna értelme hivatkozni egy levélre!
    arról nem is szólva hogy Szent Szellemme utasítására került valmi a bibliába, valami meg nem, de ami benne van az teljesen elégséges a normális keresztényi élet elvezetésére.