Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • NessieGraf
    Van néhány rossz hírem a társaságnak:

1. ma Magyarországon valódi sámánok nem élnek, csak magukat azoknak mondók.
    2. a sámánok nem papok, hanem gyógyítók kéne legyenek.
    3. a magyarok igen régóta keresztények és nagyon szépnek, meggyőzőnek tartom ezt a hitet.
    4. a katolikus vallást keveritek a kereszténységgel. A római katolikus ami ezek közül felénk meghonosodott. A kettő nem ugyanaz.
    5. a római katolikus vallás a szeretet nevében elkövetett gyilkosságokkal, háborúkkal, valamint a kizárólag anyagi érdekeken alapuló működésével folyamatos Istentagadást követ el. Nem beszélve az érdekeiket szolgáló "téves" Biblia fordításokról.

Viszont neked egy félig rossz hírrel is szolgálhatok:

Néhány éve kezembe került egy álomszép képsorozat Jézus életéhez kapcsolódóan színes ólomüveg ablakok képei. Akkor fejembe vettem, hogy a magam módján megszólítom vele a környezetemben élő katolikusokat, lehetőleg a pap segítségével. Így született egy könyvjelző sorozat a következő szöveggel:

Élj úgy, hogy Istennek ne kelljen megbocsátania!

Ami bizony az én fogalmazásomban az általad követett életmódot jelenti. Erre a hivatalos egyházi válasz:

Isten mindenkinek, minden bűnt megbocsát! Mi juttatjuk az embereket bűnbocsánathoz! Egyébként is az eredendő bűn miatt mindenki bűnös!

Ami az én fordításomban azt jelenti: ha tisztességesen élnénk, nem lenne szükség az ilyen hamis papokra. Akik még Jézus életének, halálának és feltámadásának lényegét is elhazudják. Mert Jézus a Megváltó, aki az eredendő bűn alóli megváltásunkat hozta el. Innentől jogunk van szabad akaratunkból tisztességesnek, becsületesnek, segítőkésznek lennünk. Az eredendő Isteni akarat értelmében.

Mielőtt azt kérdeznétek, mely vallást követem, hogy ilyenekkel traktállak titeket: egyiket sem. Se egyháznak, se szektának, se pártnak nem vagyok tagja. De a tények elől akkor se bújhatnék el, ha ateista lennék. Onnan indultam egyébként, csak figyelek.

A legrosszabb hírem viszont, hogy az Isteni teremtéselmélet és a Darwini evolúciós elmélet bizony együtt igaz. Mert van változás is, fejlődés is. De nincs olyan, aki meg tudja mondani, hogy a hím élőlények spermája hogyan keletkezik és nem tudta senki megmagyarázni eddig, hogyan lehet, hogy a nőkkel velük születik az összes petesejt, ami valaha megfoganhat. Úgyhogy a teremtés ma is folyamatban van.