Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #699 Manapság az lehet szaktekintély, aki azt mondja, amit hallani akar a "hatalom"! A ma szakértője, akkor elismert, ha politikailag korrekt! Hogy igaz-e amit mond, vagy csúsztatás, hazugság, az más kérdés!
Az egyik ilyen úrról az elmúlt napokban sokat beszélnek! Glatz Ferenc a neve! Ő is, az egyik lehetséges jelölt a miniszterelnöki posztra! Idézném, hogy mit ír a magyarokról ő, mint a Magyar Tudományos Akadémia egykori feje!
Íme:
“A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”
Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.)
Ennyit az elismert "szakemberekről"!
Mellesleg jelen témákban nehezen lehet nemzetközi elismertséget szerezni, mivel ezek jórészt a magyarsággal foglalkoznak. Erre külföldön nem sokan vevők. Ha nagyobb témaköröket vizsgálunk, akkor ott van Dr. Borbula Ida, ő nemzetközileg elismert sumerológus.
De a lényeg nem az, hogy valaki elismert szakember, vagy sem, az a lényeg, amit mond, és az, hogy a mondandója követhető, ugyanis a munkáik záró részében rendszeresen több oldalon át leírják a hivatkozott irodalmak listáját! Így nem kell hinni nekik, mert mondandójuk ellenőrizhető.
Egyébként Pap Gábor több mint 30 éve foglalkozik ezen témákkal, egyetemeken is tanít, tanított! Ha ő is azt mondaná amit Glatz, vagy éppen Kristó, akkor kapott volna katedrát is...
Azért idézik a Pap, Szántai, Molnár V, hármast általában, mert ők kiemelkednek a tudásukkal, a munkásságukkal, és a szavahihetőségükkel! Én körülbelül 5. éve követem a munkásságukat, de hazugságon még egyiket sem kaptam...
Az MTA "szakembereit" körülbelül hetente lehet valami hazugságon érni, elég csak azt megnézni, amit a Szent Koronával művelnek...