Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #669 A böjt az egészség szempontjából is hasznos! A 40 napos böjt sem véletlen húsvét előtt! Nekem volt szerencsém egyszer egy 10 napos léböjt kúrát megcsinálni. A 3. napon az ördögnek is eladtam volna a lelkem, olyan kínokat éltem át! :) Az 5. nap után, már hamar lepereg, de addig kínszenvedés! Egy biztos, szellemileg egészen más utána az ember, szó szerint kitisztul, nyitottabb, tisztább a "rezgése"... közelebb kerül a teremtőhöz, én úgy gondolom!
Én nem élek hitéletet! Katolikus hivatalosan a vallásom, de a már említett ellentétek miatt elfordultam tőle! Ezek a témák tulajdonképpen a hobbim részei, nagyon szeretek ezekkel foglalkozni! Ha egyszer fény derülne rá, hogy valójában milyen is lehetett a már említett szkíta őskereszténység, akkor az érdekelne! Az eddig hozzám eljutott információk alapján nagyon tetszik.
A manicheizmus is ennek csak egy mellék ága, azért foglalkozom ezzel, mert a vizsgálható vallások közül ez áll legközelebb a szkíta kereszténységhez, és bár innen is kevés a pontos adat, de még ez a leginkább kutatható.
Nem gyűlölködő lett volna, hanem az volt az ószövetség alapján, és nem is áldozta a fiát értünk, mert Jézus nem az ő fia volt! Nekem ezt mondják a megismert tények...