Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
1.hol nyúltak bele a bibliába? és kik?
hiszen bárki megnézheti hogy a jézus előtt 3.századi biblia szövege ugyanaz mint a károlyifordításé, azokkal a kitételekkell amiket előbb írtam. csak egy turista bérlet és oda utazás kell személyesen a múzeumbe, ha nem hiszel az interneten bemutatott anyagnak, bár te ilyen bízonyítékot hozol fel. szóval ha nincs a változatokban hiányzó rész, - kivéve a katolikus betoldást amit én is említettem - akkor mit vettek ki?
2.negyedik századi szír Efrém püspök irt ellenük vádiratot, ezekben szerepelt az antiszemitizmus is !!!!!
4. már a perzsa birodalom idején hámán próbálta kiirtani a zsidókat, teljes fizikai megsemmíssétésüket elérni a nagykirálynál. ezt csak eszter a zsidó származású persza királyné tudta meggátolni!
hámán a führer előképe a bibliatudósok és egyháztörténészek szerint.
és ez jóval az általad említett dátum előtt történt.
de persze ezt hagyjuk, én benne vagyok!
"Hogy lehet Jézus tanításainak egy bosszúálló, gyilkosságra buzdító isten igéje az alapja?"
épp azt magyarázom hogy nem bosszúálló, gyilkosságra buzdít isten,hanem ítéletet mond ezen népek felett..amit az ők által elkövetett bűnök miatt történt. nem isten sarkalta őket, mint amelekitákat hogy élő gyermekeket áldozzanak fel. arról van szó hogy a bálványimádást halállal bünteti isten, ez most is így van, senki nincs bálványimádó a mennyben. de írtam,ebből van kiút!
mani tanai nem újak,zoroaszterizmus már előtte is befurakodott az egyházba, évtizedekkel előtte,ő csak rendszerezte!