Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Már nem csak antiszemitázól, de buzizol is? Hova jutunk így? Amiket bemásoltál, nem magyarázat arra, hogy az ószövetség miért egy gyűlölködő Isten képét festi le, és ez miképpen fér össze Jézus tanításaival!

Válaszolok én, SEHOGY! Elhiszem, hogy a tanítottakkal ez ellentétes, meg sokaknak ez rosszul esik, de ettől még a tény, tény marad! Az ószövetségnek etikailag, és erkölcsileg semmi köze egymáshoz! Ez nem antiszemitizmus kérdése, hanem gyökeres ellentmondások sokaságának bizonyítéka! Akkor kívánom a vitát tovább folytatni, ha ezt az ellentétel fel tudod nekem oldani! Magyarázd meg, hogy, ha egyszer egy Isten gyilkosságra, más népek kiirtására buzdítja a népét, akkor az az Isten, hogy küldhet utána olyan fiút közéjük, aki totálisan az ellenkezőjét mondja és cselekszi? Most az atya isten csinál magából bohócot, vagy Jézus csinált belőle bohócot? Továbbá az ortodox zsidók miért nem tekintik Jézust messiásnak, ha egyszer azt az ő istenük küldte? Nagyon egyszerű, mert nem ő küldte... nem nem ismerték fel, hanem egyszerűen totálisan idegen volt nekik minden szava, mi az, hogy MINDENKIHEZ jött, nekik ez nem tetszett, mivel, ők kiválasztottnak tekintették magukat! Ergo Jézusnak egyenes útja vezetett a keresztre!

Semmi köze a zsidók Istenéhez Jézusnak, ehhez elég elolvasni az ó és újszövetséget, illetve az ellentmondásokat észrevenni, amit említettem! Ehhez hozzájön még, hogy Jézus nem volt zsidó, és innentől kezdve szerintem nem nagyon van miről beszélgetni!

A judeo-krisztián egyház kisajátította Jézus tanításait, és kiirtott, vagy hiteltelenített mindenki mást, aki nem ezt a vonalat követte! Mindenki eretnek, vagy pogány volt, akinek nem tetszett amit ők mondanak! Jó lenne végre ezen elgondolkozni, mert ez a mentalitás olyan távol áll Jézustól, mint Makó Jeruzsálemtől!

Ui.: Ha még nem olvastad, illetve hallgattad meg amiket linkeltem, akkor addig ne vitáz, mert így nem sok értelme van! Nem rohanunk sehova...