Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #655 Figyelj! Én belinkeltem neked közel 5 videó órányi anyagot! Belinkeltem, valamint leírtam több oldalnyi olvasni valót, ha ezeket figyelmen kívül hagyod, akkor nem igazán van értelme az építő jellegű vitának!
Vitatkozhatunk ezen, de belenyúltak a bibliába... csekély száz év elteltével is sok helyen eltérő verziók vannak! Ez egy olyan tény, ami ellenőrizhető! Az újszövetség mindenki számára elérhető, amit leírtam vele kapcsolatban, ellenőrizhető! Ideírod nekem, hogy Tatianosz és Markion koruk közismert antiszemitái, mikor szépen leírtam, hogy mindkettőnél Pál apostol kiemelt helyen szerepel! Hogy a viharba lehet valaki antiszemita, ha egy zsidó ember írásait kiemelten kezeli, illetve róla elismerően ír?
Felejtsük már el ezt az antiszemita üldözési mániát! Jézus után a II. században járunk, komolyan az az érved, hogy már akkor voltak antiszemiták!?
Jézus is antiszemita, amikor ezt mondja Bertalannak: "Íme egy igazi izraelita, akiben fogyatkozás nincsen"
Mellesleg leírtam, hogy a vélt, vagy valós betoldások ellenére is feloldhatatlan ellentétek vannak az ó, és az újszövetség közt! Ugye nem gondolod komolyan, hogy bármiféle írásos bizonyíték van arra, hogy bárki bármikor bibliát hamisított!? Ha valaki csal, az első dolga a nyomokat eltüntetni! Ezért hoztam a mondani való közti szöges ellentétet példának!
Hogy lehet Jézus tanításainak egy bosszúálló, gyilkosságra buzdító isten igéje az alapja? Ez egy akkora kérdőjel, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni! Ennek a mentén vizsgálódj!
Mellesleg olyan dolgokat írsz, amiket már előre cáfoltam, vagy éppen alapvető ismeret hiányosságáról tesznek tanúságot! Hogy lehet Tatianosz és Markion manicheista, amikor több évtizeddel Mani előtt éltek? Ne csináljuk már ezt, ez így komolytalan, elmegy a kedvem a beszélgetéstől!