Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • HUmanEmber41st
    #646

    persze hogy van héber-arámi nyelvű újszövetség is, elfelejtkezel róla hogy az első időkben szinte csak kizárólag prozeliták és zsidók tértek meg, és később is a zsidó-keresztények számára saját nyelvűkön kellett olvasni))) nem mindenki utasította el)))

    Akkor az Apostolok csak zsiráfföldén térítgettek?
    El sem jutottak Kínáig, meg Rómáig sem? Mutass valami forrást, h zsidó írással írták először le az Újszövetséget...

    természetesen a róla mondott és általa betöltött prófécia is 100-nál több. arról nem is szólva amiről már volt szó hogy zsidó szokásokat,törvényeket betartotta, ünnepeket és öltözetett, satöbbi

    Mutass egy olyan verset, ahol le van írva, h Jézus zsidó módra öltözött!
    Ja, otthon meg pészahkor Szűz Mária sütötte a maceszt... na jólvan...

    a görögök is mindenkit pogányoztak, !!FORRÁST NEVEZZ MEG!!!
    mégse voltak a perzsák "falusi" népség...
    mondhatsz falusit egy latinról fordított szövvegnél,de a biblia olvasatánál maradj az eredeti jelentésnél, ahonnan származik pogány=nem izraeli, nemzet,nép...de elég ha fellapozol egy bibliai fogalomtárt és belekukkantasz)))

    A gyengébbek kedvéért: a pogány kifejezés szerepeltetése ebben a fordításban nem elfogadható. HAZUGSÁG! Sem a zsidó, sem a görög népnyelv nem használhatta Pál Apostol idejében a pogány kifejezést. Ez latin kifejezés. Akkor terjedt el, mikor Konstantin államvallássá tette a kereszténységet (és ezzel a lépésével meg is fosztotta Jézus jelenlététől és degradálta egyszerű politikai-hatalmi játszmává a vallást),és azokra alkalmazták, akik nem követték a városi előírásokat, hanem vidéken falusi közösségben másfajta rítust gyakoroltak.

    a magyarok kapcsolatánál tévedsz! a kazár birodalomban ahová tartoztunk a zsidó vallás volt az államvallás, így természetesen nagy befolyása volt a magyarságra is és a csatlakozott kabar, illetve alán népek miatt a bejövő magyarok ha nem is judeo-krisztian, de szavaiddal élve judeo vallású volt 30%-ka, a székelyek nagyrésze pedig ortodox kereszténységet vett fel. tehát volt kapcsolat már a 600-as években is-

    Őstörténelemből már megint hazudsz! A magyarok sosem voltak a Kazár birodalom tagjai! Vallásuk - görögösen- Mitraszt tisztelte, ez egyfajta Nap és tűz vallás volt. Péter Apostol pontosan a párthusok közé ment elmondani a Jó Hírt, így a magyarok ősei között fokozatosan terjedt el a keresztény vallás.