Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Értem, tehát az én naivságom a magyarázat a judeo-krisztián egyház bűneire? Adott egy hitrendszer, ami a Jézusi tanításokra alapszik, ezt kereszténységnek nevezik! Ha valaki ennek mentén kereszténynek nevezi magát, viszont ezen tanításokkal gyökeresen szembe megy, akkor erre nem magyarázat az, hogy ahol ötnél több ember van, ott visszaélés is van!

Túlzott naivságból adódó elvárás a részemről... hmmm... a gond az, hogy a kereszténység alapjait nem én hirdettem, tanítottam több mint 2000 évvel ezelőtt! Vallásos embernek gondollak... játszd le magadban, hogy ott állsz Jézus előtt, és közlöd vele, hogy a tanításai naivitásra vallanak, az elvárásai pedig túlzók!

Természetesen lehet ezeket naiv gondolatoknak nevezni, csak akkor ne is hivatkozzanak rá az urak! Ha Jézust emlegetik, akkor vagy egyben az egésznek a szellemiségét tekintsék alapelvnek, vagy ne nevezzék magukat kereszténynek! Ez az is-is nem működik, ráadásul nagyon nem korrekt!

A ló és a szamár házasságából nem olyan ló lesz ami egy kicsit szamár is... az már öszvér lesz, vagyis nem nevezhető tovább lónak...

Szerintem pedig nem elég ennyi a témáról! Ez pont egy olyan dolog, amiről beszélni kell, ugyanis sok olyan dolgot művel, művelt a judeo-krisztián egyház, ami miatt sokan elfordultak a vallástól! Sokkal több hívő lenne, ha világ egyik legnagyobb egyháza nem "vizet" prédikálna, miközben "bort iszik"!