Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Én nem tudok róla, hogy Magyarország nevében embereket irtottak volna tömegesen. Nem szeretném a történelem felé elvinni a témát, de rosszat mi csak idegen megszállás alatt tettünk. Lásd a nácik, és a kommunisták tekintetében. ( Az idegen királyokat is ide sorolom )

A katolikusok kereszténységgel kapcsolatos viselt dolgaihoz ugyanúgy hozzátartozik a múlt, mint a jelen. Én kizárólag azt próbáltam érzékeltetni, hogy a katolikusok cselekedetei, nem egyeztethetők össze a kereszténységgel, ergo nem lehet őket kereszténynek nevezni! Itt főleg az egyházra gondolok, nem Anna nénire a falúból, aki a légynek sem ártott egész élete során.

Ha pedig valaki az elmúlt 1900 évben rossz fiú, de az utolsó 100-ban jó, akkor úgy érzem, hogy a mérlegelésnek a lehetősége majd 1800 év múlva jön el. Ha pedig nem csak kereszténynek nevezné magát a katolikus egyház, hanem az is lett volna, akkor most nem lenne miről beszélni! Nem keresztény az, aki valaha is embert ölt azért, mert az pogány! Ez nem évül el, nincs ilyen, hogy régen volt... hiába halott már aki tette, a vallás nevében tette, ergo hiteltelenné vált maga az eszme, ez így működik. Játssz el a gondolattal, hogy egyéb eszméket mentünk fel arra való hivatkozással, hogy a gonosz tettei már régen voltak.

Ettől még egy katolikus hívő lehet kiváló ember, sőt, lehet egy katolikus pap is kiváló ember, de, ha ismerik Jézus szavait, akkor ezeknek a kérdéseknek bennük is fel kell merülniük! Ellentmondás van, mégpedig súlyos, ráadásul nem is egy.

Ne érts félre, nem sértegetni akarom a katolikus embereket! Én is katolikus vagyok. Viszont az ellentmondásoknak utána nézve az emberben merülnek fel kérdőjelek! Engem az zavar, hogy kereszténynek nevezi magát a katolikus egyház, és emiatt, illetve a viselt dolgaik miatt, sokan összemossák a katolikus vallást és egyházat a kereszténységgel! Ég és föld a különbség!

Az utolsó keresztény világvallás a manicheizmus volt! Mit gondolsz kik irtották ki az alapítóját? A római katolikusok... olvasd el, hogy a mai napig mi a hivatalos véleménye az egyháznak a manicheizmusról, aztán vesd össze Pap Gábor végig forrásokra hivatkozó előadásával. Konkrétan pont az ellenkezőjét mondják... én nem hittem Pap Gábornak, mert jó katolikus nevelést kaptam. Utána néztem amit mondott... nem a római egyháznak volt, van igaza!

Mindemellett elismerem több százezer katolikus pap munkáját, akik naponta segítenek rengeteg embernek, ők alkalmaznak valamit a Jézusi tanításokból... de sokuk nem ezt teszi, és sajnos ez is tény. Az egyházuk pedig végképpen nem ezt teszi, ergo nem nevezhető kereszténynek még akkor sem, ha ő annak vallja magát! Az egész működésük inkább ószövetségi... mindig az is volt, és az is marad!