Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • dronkZero
    Na akkor feldobnék egy új témát, illetve egy régit, új megvilágításban:

Lélek és az agy kapcsolata.

Szal azokhoz szólna a kérdésem, akik mélyen hisznek az ilyen lélek témában.
    Néztétek már végig egy ember szellemi leépülését? Az hogy jön össze a lélek feltételezéssel? Ha valójában a lelkünk vagyunk, és az halhatatlan, akkor hogy lehet, hogy gyakran hamarabb "hal meg", mint a test? Nagyon ijesztő és szomorú látni, ahogy változik a személyiség, ahogy szétesik a tudat... Ahogy fogynak az emlékek, úgy fogy el a lélek is...

Esetleg hozhatnám példának az agysérüléses betegeket is, csak az sokkal ritkább annál, hogy bárki találkozhasson olyan emberrel...

Szal szerintetek akkor ez hogy is van? Vagy a lélek az csak egy ilyen megfoghatatlan izé, semmi köze a személyiségemhez, semmi köze hozzám, csak úgy egy sallang, ami majd felkerül a mennybe/reinkarnálódik/visszaszívja a Nagy Zöld Trüsszentő? Mer' akkó' azzal aztán kurvára ki vagyok segítve, kb mintha azt mondanátok, hogy ne aggódjak, halál után a testemből műtrágyát gyártanak, és sok szép növény nő majd ki belőlem... Vagy hogy kerülök a mennybe? A személyiségem milyen lesz? Olyan, mint amikor meghaltam? Nem fogok emlékezni arra, hogy mikor születtem, meg nem fogom megismerni a fiam feleségét? Az is rettentő bíztató...

Egyébként úgyis tudom, hogy ezekre a kérdésekre nincsenek válaszok, de azért tesztelem a hiteteket egy kicsit. Meg érdekelne, hogy ezeket az ellentmondásokat ti hogyan oldjátok fel magatokban? Mert ezek azok a dolgok, amik kapcsán elképzelhetetlennek tartom ezt a lélek témát. Nektek ez hogy?