Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Megszólítva érzem magam... :)
"Azzzigen...ezt te így megmondod, hát grat hozzá xD"
Te meg ugyanígy megmondod az ellenkezőjét. Én, akinek személyes tapasztalatom nincs a túlvilágról (wehehe), kinek higgyek? Olyan szép dolgokat mondtok mindketten (höhö), na de melyikőtök az igazi keresztény, ki mond igazat?
Annyira vicces, ahogy így vitatkoztok, hogy a képzelt barátotok hogyan viselkedik.
A prédikációkról meg annyit, hogy épp eleget hallottam már, és kifejezetten visszataszító, amikor a pap Istenből vezeti le, hogy miért szavazzak a Fideszre.
Emellett az én szememben sem bölcs, sem szent nem lesz attól egy ember, mert elvégez egy iskolát. Én is elvégezhetném, engem is felszentelnének(csak ügyesen be kell hazudni amit hallani akarnak), de ettől még ugyanaz az ember maradnék. Mint ahogy az aberráltak is aberráltak maradnak, csak még bőségesen el is látja őket a nyáj kisfiúkkal... (Na jó, pedofilos témát már biztos kurvára unjátok, bocs)
De innentől kezdve nem értem, hogy miért kéne egy paptól bármit is komolyabban vennem, mint bárki mástól.
A repülős téma ugyanilyen elcsépelt. Viszont akkor nézzünk a mélyére: szerinted egy zuhanó repülőn "megtért" ember hite őszinte? Érzed ugyanolyan erősnek a hitét, mint a sajátodat? Úgy marad az illető hívőként, ha nem zuhannak le? És a legfontosabb: szerinted miért imádkozik? Hogy a mennybe kerüljön miután meghalt? Vagy esetleg a szaros életét félti, és önző módon az élete megmentését várja Istentől?
Maradjunk annyiban, hogy szólásnak nem rossz, de sok értelme nincsen...