Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Montanosz
    valószínűleg azért hordot zsidó öltözetet mert nem volt zsidó?
    ne felejtsd hogy több leírás is van a bibliában, utalás öltözetére.
    azért tartotta be a zsidó szertartásokat, érvényesnek magára is a zsidó törvényeket mert nem volt zsidó? Ünnepeket mert nem volt zsidó?
    ne felejtsd hogy ő fellépet mint a zsidók messiása, valamint nem utasította el ezeket a címeket.
    ha te véleményed igaz akkor vagy bolond volt és az én hitem és még 80 millió jelenlegi keresztényé hazugság és önámítás, vagy valóban ő a zsidó-keresztény messiás és igazam van.
    mégegyszer: az ő Szelleme van bennem, mivel Isten szellem. És mint önálló lény, kijelentette magát bennem. ezt a természetfeletti csodát eldobnám beszédedre? aligha....

kevered: nem a szeretet isten - ez bálványimádás - hanem Isten a szeretet, és ez abban nyilvánult meg hogy érted, értem is meghalt, meg adol hitlerért, meg kádárért, cigányokért, arabokért, satöbbi
    DE nem magyarnak születet és nem négernek.....
    ha emlékszel ő maga jelentette ki hogy dávid házából, ágyéka gyümölcséből származik Test szerint. és ha dávid zsidóságát is tagadjuk akkor mi marad meg?

azt ugye tudod hogy már a magyar husziták is olvasták moldvában, és tanulmányozták az ószövetséget, és fordították elsőként magyarra?
    ez az 1400-as évek mégis korábban van mint 1600)))
    de persze már az újsszövetség korában is így volt, montanosz - névadóm első ébredés indítója korában is - bogumilok is ószövetséget bizony favorizálták,satöbbi..mindenki és mindenkor!

ha megtámadnák magyarországot a románok ezek szerint te nem védenéd?
    ha éveken keresztül bombáznák szegedet akkor gondolod hogy a magyar kormány eltürné ezt? korántsem!
    úgy hogy inkább becsülnünk kell izraelt hogy tűrte hosszú időn keresztül hogy hamazisztán fellépjen büntetlenül....