Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
forrai #2103 Jó kérdések, de ma még számomra se megválaszolhatók, legfeljebb tisztán filozófiai alapon gondolkodhatok...
Mert valami hiába hasznos adott testben, ha a test maga nem az, ha érted.
Tetőtől talpig kell minden hasznos legyen!
Csak a hasznosság (a jóság) sokféle, mert sokértelmű.
A zsirt pl.leégetjük a testünkről, hogy nem hasznos. Pedig energia tároló: az ősi női termékenységi szobrok "faggyú" popsijú hölgyeket mutatnak, (pl. Willendorfi Vénusz"). Továbbá bizonyos helyeken ma is jobban mutatnak, és kellemesebben érinthetők szerintem, mint egy izomköteg.
Ami pedig a magyar történelmet illeti, szerintem nagyon hiányos. Én a reneszánsszal foglalkoztam, amikor még az itáliai kapcsolatok voltak erősek.
Olyat "fedeztem fel", hogy Leonardo "Utolsó Vacsora" híres festménye mellett balra fennt Árpád Házi Boldog Margit tondója, a képfölötti címerekben pedig az Árpád sávok nemrégen még halványan láthatók voltak.
(-Miláno hercege, Lodovico Sforza, Leonardo mecénása Árpád Házi származású volt, II. András második hitvese, Jolán- Jolánta után.
-Corvin János Bianca (Blanca) Maria Sforzát vette feleségül- ezt Mátyás halála után felbontotta a Pápa.
-Hunyadi János Francesko Sforza lovaskapitánya volt...).
Mindezt Leonardo saját kezüleg festette...aki egy festő ismerősöm bizonysága szerint valószínűsíthetően magyar származású! (Lásd www.megismerhetetlen.com, művészeti kötetek, és a link- ez a blogg az enyém).
Hallottál ezekről valaha valamit? Pedig bizonyíthatók!
Úgyhogy a történelem esetenként olyan tudomány, amely a múltat nem mindig vizsgálja, hanem inkább megcsinálja, vagy éppen elfelejti. Egyiket se pártolom...
Itt azonban ne erről a tárgyról beszéljünk, hanem a topikéról, ami véletlenül nagyon találó.
Aki ennek a kérdésnek a válaszára kiváncsi, az tegye fel magának a kérdéseket:
- Mi lenne nélküle ma?
- Jobb lenne e az?