Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • remark #2044
    Nem akaratunk szerinti világról volt szó, hanem hogy megadatott a választás lehetősége. Választhatnánk egy másféle világot is. Nem tesszük.

    Aztán nem arról van szó, hogy mást okolok. Arról végképp nincs szó, hogy más gonoszságáról beszélnék. Ha valamit kifogásolok, az a hazugság. És még csak nem is arról van szó, hogy annak a hazugsága zavar, aki a "sötét" utat választotta. Hanem azok hazugságai zavarnak, akik számomra érthetetlen okokból asszisztálnak ezekhez a hazugságokhoz. Pl. eltorzítják azt, amit állítok.

    Végül pedig itt van az állítólagos nagyobb jónak a mellékhatása. Amióta a fórumon vagyok, kérek embereket, hogy adjanak bármilyen támpontot arra nézve, hogy mi ez a "nagyobb jó". A válasz a hallgatás. Te is csak kérdezni és számonkérni tudsz.

    Ha azt mondanám, hogy a judeo-krisztián vallás (aka. kereszténység) átvert embereket, akkor ezzel a többség egyetértene, esetleg pár embert zavarna az, hogy kihangsúlyozom a JUDEO részt. Nézd csak meg morleone vagy immovable összefoglalóját a kereszténységről, láthatod magad is, hogy ez így van. De ha hozzáteszem, hogy ma ugyanez zajlik a világban, akkor fordul a kocka, és jössz pl. te, és felteszed a kérdést: miért másokat okolok, miért hiszem hogy bármi jobb lenne AMÚGY, miért nevezem gonoszságnak azt ami ma zajlik, stb. Talán ugyanígy vitáztak 300 vagy 500 évvel ezelőtt emberek, mondjuk akkor épp a egyházi hatalommal kapcsolatban.

    Szóval hogy is van ez? Ami elmúlt elmúlt, ma már lehet szidni a rómaiakat, az egyiptomiakat, és minden letűnt birodalom képviselőit azok múltban elkövetett hibáiért és gaztetteiért. De arról hallgassak, hogy mi megy ma? Kötelező mindenkinek azt gondolnia, hogy ami ma megy, az egy nagyobb jónak a mellékhatása? A XX. és XXI. század összes háborúja és mészárlása? Tudod, amiket azzal a felkiáltással követtek el, hogy ezt az emberek érdekében teszik. Mert a szlogen mindig ez volt.

    De én már unom. Ez egy üres szlogen. Az ég világon semmi logika nincs abban amit csinálnak. Kezdve azzal, hogy szinte kizárólagosan csak hazudoznak azzal kapcsolatban amit csinálnak. Így tesznek az én érdekemben? Titokban? Csak hogy észre ne vegyem? Mert akkor mi lenne ha észrevenném hogy pontosan mit tesznek értem? Mert logikát már így sem találok semmiben amit csinálnak, és a lelkiismeretem így is lázadozik minden egyes alkalommal mikor a nagyvilág híreit hallom. Lehetnének ennél rosszabb helyzetben? Nem. Akkor viszont ennyi erővel akár őszinték is lehetnének. Ja, hogy azt nem lehet, mert ott van még az a pár millió alvó ember akik álmukból szolgáljak ki a rendszert? Akkor már értem azt is, hogy mi a baj velem: zavarom az alvók álmát.
    Hát, ez már csak ilyen dolog. Se én nem vagyok Isten, se te nem vagy Isten, hogy kívánságaid szerint működjenek a dolgok. Azt teszem, ami a világ törvényszerűségeiből következik, és ez pontosan olyan hatással van rád, ami a világ törvényszerűségeiből következik. Tudod, törvényekről van itt szó. Nem tudományosak, de attól még törvények ezek is. Egyikőnk hatalmában sem áll felülbírálni őket.

    Tehát mik következnek az általam megismert tóvényszerűségekből? Annyi, hogy ha el tudok képzelni egy jobb világot, akkor az a világ meg is valósítható, működőkepés, és valóban jobb is. Nem kell levezetnem, nem kell bizonyítanom, mert ez szimplán a tóvényszerűségekből következő ténykérdés.