Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • morleone
    #2026
    Nincs választás, hogy a kereszténység visszafog-e vagy támogat. Véleményem szerint mindkettőt teszi.

    Sok embernek támaszt nyújt a hit, az a gondolat, hogy bármilyen kulimászba is keveredjen mindig van támasza.

    De az én véleményem az, hogy személyiség függő, hogy kinek mennyire van szüksége egy ilyen támaszra. Nekem személy szerint nem, ráadásul igencsak szemet szúrnak az olyan béklyók melyek az ember természetes működését hivatottak megkötni.

    Toleranciát csak a velük egyetértőkkel szemben hirdet (kár lenne az ellenkezőjét gondolni, hiszen egy alaptézis a menny és a pokol megkülönböztetése, utóbbiba azok kerülnek akik megszegik a szabályokat vagy már eleve be sem álltak a játékba). Ez pedig eredendően deklarálja, hogy a hithű keresztény valamilyen szempontrendszer alapján intoleráns magatartást vesz fel bizonyos emberekkel szemben. A szememben ez nem több képmutatásnál.

    De másik példa az intoleranciára a szexualitás tabuvá degradálása amit becsomagol abba a dobozba aminek a felirata szerint ez kizárólag az utódnemzést szolgálhatja. Miközben a legelemibb és legerősebb emberi szellemi és biológiai folyamatot folytja el (ami aztán az emberben előbb utóbb mindenképpen ki fog törni). Ez megint egy újabb képmutatás. Továbbá deviánsnak és bűnösnek nevezi azt aki teljesen természetes oknál fogva szereti a szexualitást és a keresztény közösségek nagyon hamar intoleránssá válnak az ilyen "deviáns" magatartásformával szemben, ami persze nem az ő hibájuk, hiszen elhitették velük, hogy pusztán örömszerzés miatt szexelni bűn és nem normális "állatokra jellemző" dolog. Miközben pont az állatvilágra jellemző ez!

    Persze elvitathatatlan, hogy nagyon sok téren erkölcsös életre nevel a kereszténység. De nagyon sok olyan van, mely az ember természetes (és ártalmatlan) ösztöneit igyekszik kiirtani.

    De történelmi viszonylatokban is megfigyelhető, hogy a kereszténység, főleg a hatalmát és dominanciáját féltő egyház milyen szinten igyekezett visszavetni az emberiség fejlődését. Tudósokat végeztek ki olyan megfigyeléseik miatt amiket ma már a gyerekek az általános iskolában tanulnak fizika órán, közben senki sem tudja, hogy hol tartana ma a tudomány ha nem gyomlálta volna ki az egyház tudósokat és olyan megfigyeléseiket amiket már ezer évvel korábban a kínai vagy azték tudósok is kapisgáltak már. Véres háborúkat és kivégzéseket indítottak a "becsület, elfogadás és a béke" nevében.

    Az én szememben a kereszténység (és valamilyen szinten a többi vallás is) az emberiséget eddig legsúlyosabban hátráltató és destruktív találmány. Súlyosabban visszavetette az emberiséget mint eddig bármilyen háború vagy népirtás. Pár ezer éve a legagresszívabban és legvéresebben terjedő vallást sikerült létrehozni a kereszténység képében.

    Természetesen semmi bajom a hívő emberekkel mielőtt valaki ezt személye ellen irányuló támadásnak venné! Nagyon sok keresztény barátom van köztük papok is. Nekem főleg az egyház intézményével van bajom meg egy kicsit az ő kontrolljuk alatt álló vallás számos tézisével.