Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • remark #1984
    Nem egyházról beszéltem, hanem Kereszténységről.
    Különbség van aközött a Kereszténység között, ami magától terjedt el, és aközött, amit úgy terjesztettek. Nem? Ami magától terjedt, ott nincs szó igazából egyházról. Amit pedig terjesztettek, ott ugye az egyház az ami terjesztette.

    Mint a kommunizmusnál. A kommunizmus Közép-Európában is elterjedt. Mert ugye jöttek a tankok. De a Fülöp-szigeteken vagy hol, ott is terjedőben volt, a CIA keményen harcolt is a terjedés ellen. De ott hol voltak tankok? Sehol.
    Akkor pedig itt is látható az a kommunizmus, ami magától terjedt, és az, amelyiket úgy terjesztettek. Erővel ugye.

    Most mondjam el ugyanezt a demokráciáról is? A demokrácia is kétféle módon terjed: van ahova úgy hozzák be, és van ahova úgy viszik be. Remélem érthető a megfogalmazás. Iránba úgy ment be magától, ahogy most Szíriába is. De ez nem tetszik senkinek. Líbiába pedig úgy viszik be. Ez viszont tetszik mindenkinek. Akkor mi a különbség a kétféle demokrácia között?

    Szóval Kereszténység. Nem csak azok a keresztények léteznek, akik Bibliával mentek mindenhova, azaz akiknek a Biblia volt minden. Hanem azok is keresztények, akik kereszttel a nyakukban mentek mindenhova. Vagy talán az nem Kereszténység? A manikeizmus az nem Kereszténység? A honfoglaló magyarok vallása az nem Kereszténység? Nem az, mert nem tudunk róla.

    Ahogy hallom, a magyarok a honfoglalás idejében már keresztények voltak. De nem azok a keresztények, akik egy keresztre szegezett férfit vittek mindenhova magukkal, hanem akik egy kereszt előtt álló férfit és nőt vittek magukkal, aki tenyerével megáldja az embereket. Hallottál azokról a gyógyító technikákról amelyek "kézrátétellel" gyógyítanak?

    Látható az irány, amerre mindezzel tartok? A Kereszténység nem az a vallás, ami a Bibliából megismerhető. Hanem egy olyan vallás, aminek a keleti tanokhoz jóval több köze volt. A magyarok is honnan jöttek a Kárpát-medencébe? Keletről. És Kereszténységet hoztak magukkal. (Bár ez lehet nem pontos megfogalmazás, annyira nem vagyok szakértője a kérdésnek.)

    A lényeg az, hogy fenntartom azon álláspontomat, miszerint a Kereszténység kétarcú: egyik arca az, amit erővel terjesztenek. Ez a hivatalos vatikáni központú kereszténység, ami egy politikai irányzat, birodalomépítési célokat szolgáló vallás, ennek megfelelően nem azzal a céllal létezik, hogy az emberek jobban érezzék magukat, azaz hogy magasabb szintekhez legyenek képesek kapcsolódni, vagy akár maguk is képesek legyenek magasabb szintre lépni.

    Ezzel szemben van az a Kereszténység, melyik terjesztéséhez nem kell egy agresszív intézményrendszer, ez az "igaz" Kereszténység, mert igaz/valós ismereteket terjeszt a világról, így elősegíti hogy az ember magasabb szintre lépjen.

    Mondom mindezt laikusként. Ennyi sikerült eddig összekombinálnom a különféle forrásokból.

    Ennek tükrében mikor azt mondod, hogy a vallások jelentik a világon a legnagyobb problémát, akkor milyen vallásokról is beszélsz valójában?