Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Partizán #177 szerintem úgy kell hozzáálni a dologhoz hogy egy másik ember nem tudja bebízonyítani hogy van isten csak ha saját magad tapssztalatainak fog mindenki hinni én nem hiszek a jelenleg létező vallásokban de abban biztos vagyok hogy léteznek olyan erők amiket az ember nem ismer ezér természetfeletinek hívja ezekből a dolgokból táplálkoznak a valllások is hogy logikus és valószínű hogy rengeteg dolgot nem tud még az ember amiket hajlamos természetfelettinek tituláni én még nem tapasztaltam meg szerinttem az egyház az olyan embereknek való akik nem tudnak egyéniek lenni félnek a világtól és attól hogy saját maguknak kell felelőséget válalni vagy cselekedni és legfőképpen az egyéni dolgoktól félnek az embernek mindig szüksége volt valamire amiben bízhat és megnyugtatja a lelkét és ezért olyan dolgokba magyarázta bele amit szeretne magának amit nem is ismer nem vagyok valásos de azért a pozítív értékek vezérelnek engem
és szereintem a kereszténység hátrányos dolog legalábbis ahogy a legtöbb ember gyakorolja mert a olyann dogmák vannak amit mindenképpen el kell hinnie az embernek(anélkül hogy gondolkodna) és ez megakadályoz minden további gondolkodást(gondolkodás nélkül nincs fejlődés) a középkorban is minden gondolat ellen emberek vérével védte a hitét (és hatalmát) talán a középkori kereszténység (emberi oldala) volt a világ egyik legocsmányabb dolga amikor a papok imádkoznak a középkori templomban miközben beszürödnek az az éppen kínzás alatt álló emberek utolsó halál sikolyai és hallod az imát amiben elvileg mennyi jó van szóval úgy tették a legszörnyűbb dolgokat hogy a világ legtermészetesebb és legpozítivabb dolgai lenénnek kívülről szeretet belülről pusztítás
ezenkívül sokan mondták hogy kereszténység nélkül hol lennénk elöször is az ember mindig hisz valamiben ha nem létezett volna a kereszténység akkor most más lenne helyette a kultúra alapja idáig mindenképpen eljutott volna legfeljebb egy másik hittel ami talán kevésbé hátráltatta volna a fejlődést szóval sokkal rosszabb nem nagyon lehetett volna a vallás még mai is az egyik legynagyobb népbutítás holott a tudás a legnagyobb érték
plusz azok a nevetséges mondások: segíts magadon és az isten is megsegít(ha tundék akkor már nem is kellene az isten segítsége illetve ha már segítettem akkor szintén felesleges)
és a másik "istenben hinni kell nem érteni" amíg nem maga isten mondja nekem nyilván nem hiszek benne mert másik embertől hallod vagy csak olvasod hogy hinni kell nyilván tudásodal kell kkontrolálni fogod hogy hiszel e vagy nem a ebből a mondatból amúgyis süt hogy elveti a gondolkodást pedig ez az legfontosabb dolog egy embernek
a vallások éppen a tudás és a logika világából akarják kiszakítani az embereknek ha egy emberel ezt megtudják tenni azután már mindent el fog hinni mert már nincs a logika meg a tudás ami gátja lehetne a dezinformációk elfogadására éppen erre épít a vallás
plusz elég nevetségesnek tartom az olyan dolgokat amiket azért
de ezzel az egészel ott keződik a baj amikor egy ember úgy nevelnek fel hogy valami így van és nem lehet másképp(ahelyett hogy egyéni gondolkodásra bírnák hogy majd önmaga eldöntse mit tart igaznak)
szóval nevelése során beleprogramoznak valamit amit felnőtként már lehetlen lesz az illetőnek bármit is megmagyarázni emrt így nevelték a emberiség csak addig fog létezni amíg vannak pozítív emberi tuladonságokal bíró egyéni gondolkodású emberek
összefoglalva amíg nekem nem jelenik meg isten addig a tudás a logika és a természet lesz az istenem :)
szorry a hosszú kifejtésért