Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • polarka
    #1754
    Ez azért volt rövid írás, mert nem fejtettem ki. Légyszíves gondolj utána, hogy hogyan érthettem még mielőtt belekötsz, ha ezt megtetted, akkor vedd úgy, h nem szóltam.

    Ahogy az idézeteid is bizonyítják, nem írtak a mai értelemben vett csillagokról (mik azok, hogy működnek, hol vannak hozzánk képest, mi történik ott...). Csupán az égen látható fényes pontokat láttak belőlük és mindet csillagnak neveztek (hullócsillag). Csupán szabályosságokat kerestek bennük (mikoronta tűnnek fel, milyen alak rajzolható ki belőlük stb).
    Galaxis fogalma meg nem is létezett, mivel amit még szabad szemmel láthattak galaxisokat, azokra is ráfogták, h csillag. Hiába látták a Tejút csillagait fogalmuk nem volt róla, h az egész egy csillaghalmaz és vannak más halmazok is.

    És a fentebb leírtaknál (csillag = fényes pont az égen; a vele kapcsolatos, szemmel megfigyelhető események) többről tudtommal a Biblia sem ír.

    Mellesleg a hsz.-om arra kívánt utalni, h css hiába próbál űrbeli példákkal jönni a Montanosszal való vitában. Hiszen ő csak azt ismeri és érteni vél, amit a Biblia ír.